Back to Top

Via Algarviana - Route 3

Prijsbijlage

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 608
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 538

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 771
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 631

Inclusief :  ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Dag 1
Silves
Aankomst in Silves

Dag 2
Silves - Monchique: 9h, 28 km
Vandaag begint u de 3de gedeelte van de Via Algarviana. U loopt langs landbouwgrond door velden graangewassen en kleine wijngaarden. Tegen het einde van de dag zal het landschap iets veranderen. U zult meer rotsachtige landschap en u zult dikke bossen met Eucalyptus en Cork Oak passeren.
Overnachting Monchique

Dag 3
Monchique - Marmelete: 5h, 15 km
De wandeling van vandaag begint met een 3 km klim. Tijdens deze klim komt u langs de ruïnes van het Convento do Desterro. De route zal uiteindelijk versmallen en door de bossen van Eucalyptus lopen, waarna de bomen de weg vrij maken voor lagere vegetatie, zoals Cistus, gorse, junipers en rhododendron. Vandaag is een relatief korte wandeling, zodat u tijd nodig hebt om de ambachten van het gebied te zien, zoals rieten manden en houten lepels.
Overnachting Marmeleten

Dag 4
Marmelete - Bensafrim: 10h, 30 km
De route brengt u door de bekende bossen met de meest ongerepte natuur van de route. Hoewel er een aantal huizen en gehuchtjes zijn, is dit minder dan in de vorige dagen. De Bravura Dam is een ideale plek om te stoppen voor een pauze.
Overnachting Bensafrim

Dag 5
Bensafrim – Vila do Bispo: 10h, 30 km
Vandaag begint de route in de dichte begroeide mediterrane natuur met kreupelhout en bossen. U kunt opmerken dat er meer invloed in dit gebied te zien van buitenlandse bewoners die de afgelopen jaren hier zijn neergedaald. Vanaf Sesmarias verandert het landschap, als u bij de grote agricultuur plateau komt vind u ook de Buden's scheen, een klein nat gebied vol watervogels en amfibieën.
Overnachting Villa do Bispo

Dag 6
Vila do Bispo - Sagres: 7h, 23 km
Uw laatste dagen lopen op de Via Algarviana brengt u naar het natuurpark Costa Vicentina, dit is een gebied van enorme schoonheid. Wees op de uitkijken voor de vele zeldzame vogels die in dit gebied te zien zijn, zoals Rode-gefactureerde Chough en Peregrine Falcons. Het pad eindigt bij de St. Vicente-vuurtoren die op een prachtige klif toppositie staat, met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is 17 km tot hier en vanaf hier is het nog eens 6 km naar Sagres. U kunt ervoor kiezen om deze laatste 6 km te lopen of een bus naar Sagres te nemen.

Dag 6
Sagres
Als u wat tijd hebt moet u het fort van Sagres bezoeken, dat aan het einde van het schiereiland in een voorstad staat. Het was hier dat prins Henry de Navigator de beroemde zeeschool in de 15e eeuw ontwikkelde. De school leerde studenten het gebruik van nieuw ontwikkelde instrumenten en methoden van de moderne navigatie.

Barranco - Silves,  6 dagen

De Via Algarviana begint in het aan de rivier gelegen dorpje Alcoutim en strekt zich over 300km uit naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal, de Cabo São Vincente. De route trekt door de drie verschillende landschappen die de Algarve rijk is, de Serra (de bergen), de Barrocal (de groene heuvels) en de grillige kust. De Via Algarviana blijft ver van de populaire badplaatsen en grote steden. De tocht leid u door de heuvels en bergen van de Serra do Caldeirão en de Serra do Monchique voordat u het nationale park van de Costa Vicentina, met zijn unieke flora en fauna bereikt. In het binnenland voert de route u langs schaduwrijke bospaden en door open akkerlanden onderweg passeert u verschillende schilderachtige dorpjes waar u de nacht doorbrengt. De lokale keuken hoort tot de beste van de Mediterrane wereld en is een heerlijke beloning na een inspannend wandeldagje. Kortom een zeer gevarieerde tocht door een schitterend gebied dat maar dor weinigen bezocht wordt.