Back to Top

Via Algarviana - Route 2

Prijsbijlage

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 526
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 470

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 659
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 547

Inclusief :  ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Dag tot Dag

Dag 1
Barranco de Velho
Aankomst in Barranco

Dag 2
Barranco de Velho - Salir: 5h, 15 km
Dit is de eerste wandel dag van het tweede deel de Via Algarviana, deze etape brengt u door prachtige landschappen met panoramisch uitzicht over het land en de kust. U zal beekjes passeren en ravijnen doorkruizen, dit alles terwijl u de hele tijd omringd wordt door de tekenen van oude landbouw en bomen van allerlei soorten. Dit is ook een van de beste secties voor het zien van orchideeën die in de lente wanneer in bloei zijn.
Overnachting Salir

Dag 3
Salir - Alte: 6h, 19 km
Langs de weg vandaag ziet u meerdere relikwieën van de landbouwgeschiedenis van de regio, zoals waterwielen en diverse hydraulische apparaten. Het is een prachtig gedeelte om jezelf in de natuur onder te dompelen, aangezien je langs bossen en beken komt die vele zangvogels en honderden soorten flora huizen.
Overnachting Alte

Dag 4
Alte - S.B. Messines: 6h, 19 km
De route passeert het dorp Alte, dit is een van de meest traditionele dorpen van de Algarve, met zijn witgekleurde huizen en smalle stenen straten. Naarmate u loopt, wordt de vegetatie dichter en wordt u allerlei bomen doorgegeven. De zoete geur van de sinaasappel bloesems volgt u als u loopt.
Overnachting S.B. Messines

Dag 5
S.B. Messines - Silves: 9h, 27 km
Tijdens de wandeling van vandaag verandert het landschap aanzienlijk. U komt langs een prachtig pad dat langs de rivier de Arade loopt. Vanaf hier komt u langs talloze fruit- en olijfbomen die langs de weg naar uw eindpunt van Silves staan. Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Silves, zoals het Moorse Kasteel, de oude kathedraal, het Huis van de islamitische, mediterrane cultuur, het gemeentelijk museum van archeologie en een aantal mooie kleine kerken.
Overnachting Silves

Dag 6
Silves
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Barranco - Silves,  6 dagen

De Via Algarviana begint in het aan de rivier gelegen dorpje Alcoutim en strekt zich over 300km uit naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal, de Cabo São Vincente. De route trekt door de drie verschillende landschappen die de Algarve rijk is, de Serra (de bergen), de Barrocal (de groene heuvels) en de grillige kust. De Via Algarviana blijft ver van de populaire badplaatsen en grote steden. De tocht leid u door de heuvels en bergen van de Serra do Caldeirão en de Serra do Monchique voordat u het nationale park van de Costa Vicentina, met zijn unieke flora en fauna bereikt. In het binnenland voert de route u langs schaduwrijke bospaden en door open akkerlanden onderweg passeert u verschillende schilderachtige dorpjes waar u de nacht doorbrengt. De lokale keuken hoort tot de beste van de Mediterrane wereld en is een heerlijke beloning na een inspannend wandeldagje. Kortom een zeer gevarieerde tocht door een schitterend gebied dat maar dor weinigen bezocht wordt.