Back to Top

Via Algarviana - Route 1

Prijsbijlage

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 608
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 538

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 771
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 631

Inclusief :  ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Dag to dag

Dag 1
Aankomst in Alcoutim
Overnachting
Alcoutim

Dag 2
Alcoutim - Balcuros: 8h, 24 km

Uw eerste dag langs de Via Algarviana voert u door boomgaarden van amandel-, vijgen- en olijfbomen. Voordat u Balcuros bereikt, passeert u een aantal kleine dorpjes met schilderachtige huizen en traditionele moestuintjes.
Overnachting Balcuros

Dag 3
Balcuros - Furnazinhas: 5h, 14 km
Vanuit Balcuros volgt u een netwerk van boerenweggetjes en paden, langs lage stenen muurtjes die de akkers omringen. U passeert de witgeschilderde huizen met houtovens die typisch zijn voor deze streek. Het laatste stukje wandelt u door schaduwrijke bossen met steeneiken en zonneroosstruiken alvorens u Furnazinhas bereikt.
Overnachting Furnazinhas

Dag 4
Furnazinhas - Vaqueiros: 7h, 20 km
U wandelt vandaag door open velden en plukjes bos een enkel keertje volgt er een pittig klimmetje naar de top van een heuvel. Een aantal keer zult u vandaag een beekje oversteken, gelijk een gelegenheid om de voeten even te verkoelen. Het eindpunt voor vandaag is het dorp Vaqueiros, gebouwd op wat ooit een Arabische nederzetting was. In deze regio zijn ook een aantal sites vinden uit het Romeinse tijdperk te vinden, toen mijnbouw hier een belangrijke nijverheid was..
Overnachting Vaqueiros

Dag 5
Vaqueiros - Cachopo: 5h, 15 km
U wandelt vandaag verder door groene hevels en steekt opnieuw een aantal beekjes over die het landschap doorkruisen en u passeert een aantal traditionele watermolens. De route volgt een netwerk van boerenweggetjes en paden naar het dorpje Cachopo uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Cachopo

Dag 6
Cachopo - Barranco de Velho: 9h, 29 km
Deze wandeling op de Via Algarviana is ook een van de meest uitdagende, aangezien het je over kronkelende en heuvelachtige bergen brengt. Maar uw inspanningen worden beloond door een prachtig panoramisch uitzicht. De wandeling gaat ook door kleine dorpjes en vewilderde boomgaarden en bossen. Barranco de Velho is een prachtig klein dorpje waar u de mogelijkheid krijgt om te leren over de corkproductie van het gebied en de vele corkproducten die beschikbaar zijn om te kopen.
Overnachting Barranco de Velho

Dag 7
Barranco de Velho
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Alcoutim – Barranco,  7 dagen

De Via Algarviana begint in het aan de rivier gelegen dorpje Alcoutim en strekt zich over 300km uit naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal, de Cabo São Vincente. De route trekt door de drie verschillende landschappen die de Algarve rijk is, de Serra (de bergen), de Barrocal (de groene heuvels) en de grillige kust. De Via Algarviana blijft ver van de populaire badplaatsen en grote steden. De tocht leid u door de heuvels en bergen van de Serra do Caldeirão en de Serra do Monchique voordat u het nationale park van de Costa Vicentina, met zijn unieke flora en fauna bereikt. In het binnenland voert de route u langs schaduwrijke bospaden en door open akkerlanden onderweg passeert u verschillende schilderachtige dorpjes waar u de nacht doorbrengt. De lokale keuken hoort tot de beste van de Mediterrane wereld en is een heerlijke beloning na een inspannend wandeldagje. Kortom een zeer gevarieerde tocht door een schitterend gebied dat maar dor weinigen bezocht wordt.