Back to Top

Via Algarviana


algavarviana-1Route 1: Alcoutim – Barranco, 7 dagen
U wandelt initieel door de met olijfgaarden en amandelbomen bedekte heuvels, alvorens het groene open landschap rond Vaqueros te bereiken hier getuigen Moorse ruines van het rijke verleden.

Gradatie: schelpschelp vanaf € 538

algavarviana-2Route 2: Barranco - Silves, 6 dagen
U wandelt door het glooiende groene heuvels van de Algarve waar kurkeik en fruit verbouwd wordt. Onderweg passeert u witte dorpjes waar de tijd in de verte vangt u af en toe een glimp op van de zee.

Gradatie: schelpschelp vanaf € 470

Lusitania-2Route 3: Silves – Cabo Vicentina, 7 dagen
Het laatste stuk van de Via Algarviana voert u van de groene heuvels van het achterland naar de spectaculaire kust van de naar de Cabo Sao Vicente, met zijn spectaculaire zee kliffen.

Gradatie: schelpschelp vanaf € 538

 

Via Algarviana

Het groene onontdekte achterland van de Algarve

De Via Algarviana begint in het aan de rivier gelegen dorpje Alcoutim en strekt zich over 300km uit naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal, de Cabo São Vincente. De route trekt door de drie verschillende landschappen die de Algarve rijk is, de Serra (de bergen), de Barrocal (de groene heuvels) en de grillige kust. De Via Algarviana blijft ver van de populaire badplaatsen en grote steden. De tocht leid u door de heuvels en bergen van de Serra do Caldeirão en de Serra do Monchique voordat u het nationale park van de Costa Vicentina, met zijn unieke flora en fauna bereikt. In het binnenland voert de route u langs schaduwrijke bospaden en door open akkerlanden onderweg passeert u verschillende schilderachtige dorpjes waar u de nacht doorbrengt. De lokale keuken hoort tot de beste van de Mediterrane wereld en is een heerlijke beloning na een inspannend wandeldagje. Kortom een zeer gevarieerde tocht door een schitterend gebied dat maar dor weinigen bezocht wordt.