Back to Top

Trans Elba

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 680
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 595

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                  € 1085
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer          € 840

 

Toeslag 15 juni tot 30 juni en 1 september tot 15 september  €90 PP

De reis is niet boekbaar in juli en augustus

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**,ontbijt bagagevervoer, transfer terug naar de ferry op dag 7, routebeschrijving, kaarten

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag

Dag 1 :
Cavo
Aankomst in Cavo, het havenplaatsje waar u met de ferryboot ook aankomt. Als er in de middag nog tijd over is kunt u nog de korte Capo Vita wandeling maken van 4km (1,5 uur) die een fraaie kennismaking vormt voor dit prachtige eiland. 

Overnachting in Cavo.

Dag 2 :
Cavo – Porto Azzurro, 6 hr, 20 km, +900m, -900m
Na het ontbijt begint u aan de eerste en misschien wel pittigste wandeldag van de GTE. U start  vanuit het noordoostelijke kustplaatsje Cavo en de route voert vandaag  langs verschillende bergen zoals de Monte Grosso en de Cima del Monte. Het biedt een spectaculair uitzicht op het Toscaanse vasteland en over de kust met zijn prachtige stranden en helder water. Onderweg passeert de route het prachtige oude kapelletje Santa Caterina met zijn botanische tuin. Dan gaat de route verder  naar  het dorp Rio nell'Elba, een oude mijnwerkersplaatsje. Aan het eind van de dag bereikt u dan Porto Azzurro, een pittoresk stadje met een prachtige haven.  Een duik in het heldere water van de baai is absoluut een aanrader.

Overnachting in Porto Azzurro.

Optioneel: Porto Azzurro is één van de plaatsen waar u een dag extra zou kunnen verblijven om de omgeving te verkennen. Op de extra dag kunt u wandelen op het schiereiland Capoliveri en het charmante stadje bezoeken. Of u kunt een wandeling langs de kust maken naar de baai van Barbarossa, een van de mooiste stranden van Elba en de baai van Terranera (zwart zand).

Dag 3 :
Porto Azzurro
– Procchio, 6 hr, 22 km, +750m, -750m
Vandaag staat een lange maar vrij  gemakkelijke wandeldag op het programma.  De route voert door het midden van het eiland voert, meestal via onverharde wegen en gemakkelijke bospaden, maar er zitten talloze klimmetjes in over de heuvels. Er zijn vandaag talloze geweldige uitzichten op de hoofdstad Portoferraio en de haven en naar de andere kant op hett legendarische eiland Montecristo. Aan het einde van de wandeling komt u aan bij het lange strand van Procchio, het langste van het eiland. Om het hotel, dat aan de andere kant van het strand ligt, te bereiken, loopt u over de hele lengte van het strand en kunt u onderweg nog een verfrissende duik in de zee nemen.  

Overnachting in Procchio.

Dag 4 :
Procchio – Marciana,  5 hr, 18 km, +1000m, -600m
Vandaag volgt wederom een pittige maar zeer fraaie wandeldag die zeer de moeite waard is. Vanaf Procchio klimt de GTE naar de hoogste delen van het eiland, bij Monte Capanne (1.000 m hoog). De paden op deze dag doorkruisen ook een vlinderreservaat. De begroeiing is anders dan de afgelopen dagen en u loopt over de indrukwekkende granieten rotsen van de Monte Capanne. Het is het mooiste deel van de wandeling met spectaculaire uitzichten over het gehele eiland. Uiteindelijk bereikt u  Marciana, een heel charmant dorp in de bergen. U loopt dan door naar beneden ( u kunt hier ook een bus nemen ) tot aan het  stadje Marciana Marina aan zee gelegen, waar uw hotel zich bevindt.

Overnachting in Marciana Marina.

Optioneel: Marciana Marina is een andere plaats waar u een dag extra zou kunnen verblijven om de omgeving te verkennen. U kunt deze dag  naar Punta del Cotoncello wandelen - één van de meest spectaculaire kustwandelingen van het eiland die eindigt op de prachtige rotsen van Cotoncello - het lijkt door het heldere water een beetje op de Seychellen

Dag 5 :
Marciana Marina - Pomonte, 4 hr, 13 km, +300m, - 800m

Na het ontbijt kunt u de bus terug naar Marciana nemen om de GTE weer te vervolgen. Vanaf het oude fort van het stadje vervolgt u de route en na  een paar kilometer klimmen bereikt u een oude bedevaartskerk, waar ook Napoleon verbleef. Hier is een fontein met heerlijk zoet water voor de rest van de wandeling. Het pad voert langs indrukwekkende rotsformaties en even later naar een zeer schilderachtig deel vanwaar een prachtig uitzicht over de zee tot  het eiland Corsica reikt. Op deze dag loopt u over het oude verbindingspad dat ooit werd gebruikt door pelgrims, kooplieden en boeren tussen de twee dorpen Pomonte en Marciana. Van verre ziet u het dorp Pomonte benden al liggen en de route zet dan een lange afdaling in die  langs indrukwekkende pijnbomen, euforbia's en cactussen die op de hellingen groeien, tot u Pomonte bereikt.  Bij de rotsen van Pomonte kunt u heerlijk zwemmen in het heldere water!

Aan het eind van de dag geniet je van het diner met heerlijke zeevruchten!

Overnachting in Pomonte.

Dag 6 :
wandeling Sentierro delle cantine, 3 hr, 6 km, +400m, -400m

U verblijt een extra dag in Pomonte om een korte maar zeer fraaie wandeling in de Pomonte-vallei te maken. Deze wandeling die u terugvoert in de geschiedenis langs de paden van de oude boeren, wordt ook wel "sentiero delle cantine" genoemd - het pad van de wijnkelders, omdat in deze vallei vroeger wijn werd verbouwd.

Er zijn veel andere wandelmogelijkheden om het westelijke deel van het eiland te verkennen, nog eens twee of drie dagen kunnen gemakkelijk in Pomonte worden doorgebracht.

Dag 7 :
Pomonte
Na het ontbijt brengt een transfer u terug naar de ferryboot in Cavo, voor het vasteland en dan eindigt uw arrangement.

Trans Elba …Grande Traversata Elbana, 6 dagen individuele wandelreis

De meeste mensen kennen Elba als het kleine eiland waar Napoleon zijn eerste ballingschap beleefde en vanwaar uit hij ontsnapte en terug naar Frankrijk vluchtte en hij in Waterloo definitief verslagen werd. Het eiland Elba is prachtig en maakt deel uit van het nationale park van de Toscaanse archipel. Het heeft niet alleen enkele van de mooiste stranden die je in Italië vindt, maar het is ook een paradijs voor wandelaars, bedekt met bossen, steile heuvels en hoge bergen (tot 1000m hoog). De Grande Traversata Elbana (GTE ) loopt langs de hele "ruggengraat" van het eiland en steekt deze gedurende 4 wandeldagen over van de verre oostelijke hoek naar de westkant. Het is een soms pittige wandeltocht die echter vaak wordt beloond met continue wisselende uitzichten over het eiland zelf , over de zee, maar ook richting de Toscaanse eilanden, het vasteland van Italië en tot aan Corsica toe.