Back to Top

Trans Corfu - Route 2

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer              € 590
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                  € 717

Inclusief: accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, transfer van en naar de luchthaven 

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

Dag 1
Liapades

Uw transfer wacht u op de luchthaven op en brengt u naar uw accommodatie in Liapades.
U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2
Liapades - Agios Georgios, 5hr

Uw tocht start over een stenig pad dat, u hoog boven de azuurblauwe Adriatische Zee naar het stadje Paleokastrits voert. Hierna volgt u een netwerk van oeroude Kalderimi, geplaveide ezelspaden door de heuvel het binnenland in. Een gestage klim brengt u naar het beroemde uitzichtspunt van Bella Vista, door sommigen het mooiste uitzicht van Europa genoemd. U daalt nu af door olijfgaarden naar het dorpje Kirini en doorkruist de Vallei van de Lelies. Met name in de lente is het hier een zee van bloemen. Een zigzagpad voert u nu steil langs de kliffen omlaag naar Agios Georgios, het eindpunt voor vandaag.

Dag 3
Agios Georgios – Rekini, 5hr

U begint de dag met een stevig klimmetje naar het dorpje Prinilas, om vervolgens via kleine weggetjes af te dalen naar het pittoreske dorpje van Pagi. Hierna volgt u een netwerk van voetpaden en boerenweggetjes door de akkerlanden langs de oever van de Megapotamos rivier. U trekt een kammetje over en bereikt zo het stadje Agios Athanasios, waar het pad verder loopt door de witte steegjes. Kort nadat u het stadje achter u gelaten heeft passeert u een van de vele kloosters die het eiland rijk is. Hiervandaan volgt u een voetpad naar Rekini. Hier neemt u de bus naar Roda waar u overnacht.

Dag 4 

Rekini - Spartillas, 6hr

U neemt de bus terug naar Rekini en vervolgt uw tocht. U volgt een grindweg naar Valerian, gelegen in het binnenland, ver van alle beschaving verwijderd.  Hierna voert een netwerk van voetpaden u door een diepe vallei, alvorens een Kalderimi u het dorpje Sokraki binnenleidt. Het traditionele dorpsplein is een uitgelezen plek voor een welverdiende pauze. Het laatste stuk van de dag loopt u door dichte bossen en akkerlanden naar het dorpje Spartillas en na een laatste krachtsinspanning komt u dan aan in Barbati; waar u overnacht.

Dag 5

Spartillas - Agios Spyridon, 6hr

Een korte transfer brengt u terug naar Spartillas. Vandaag trekt de route de bergen in en u begint met een stevige klim naar de Taxiarchis kapel, vol prachtige fresco’s. U stijgt gestaag verder en doorkruist het ruige karstplateau onder de top van de Pantokrator, dat tot de meest onherbergzame gebieden van Corfu wordt gerekend. Iets verder bereikt u de pas op de kam die het eiland scheidt. Hier zijn de uitzichten naar zowel het noorden als het zuiden, ronduit fantastisch. U daalt nu af naar het oude Byzantijnse dorpje Perithia, dat hoog in de vallei gelegen is. U daalt verder af over een muilezel pad door een smalle vallei, alvorens u de noordelijke kustvlakte bereikt. U volgt hier een kust pad over het strand naar de meest noordelijke punt van het eiland en het strand van Agios Spyridon. Hier neemt u de bus naar Kalami waar u overnacht.

Dag 6

Rondje noordoostelijke kust, 5hr

U maakt vandaag een echte rondwandeling, die start en eindigt in Kalami, over het noordwestelijke deel van het eiland. Het pad begint al snel de groene heuvels in en loopt verder over de bergflanken naar het dorpje Porta en de ruïnes van het dorpje Mengoulas. Hierna begint u aan de afdaling met prachtige vergezichten over de azuurblauwe zee die u ter hoogte van Kaminaki bereikt. Hiervandaan volgt u het kustpad dat u terugbrengt naar Kalami

Dag 7 

Kalami

Na het ontbijt brengt een transfer u in de loop van de dag terug naar de luchthaven.

Route 2 :

Lapiades - Agios Spyridon, 7 dagen

De Trans Corfu ontsluit voor u op deze tocht het noorden van Corfu, waarbij u afwisselend langs de kust en door het binnenland loopt. De route loopt over voetpaden en Kalderimi, de eeuwenoude ezelspaden waar de Griekse eilanden bekend om staan. Onderweg kunt u herhaaldelijk genieten van prachtige uitzichten over zowel het ruige binnenland als de azuurblauwe kusten. De ’ Vallei van de Lelies’  en de Taxiarchis kapel, vol prachtige fresco’s, liggen op uw route. De Trans Corfu doorkruist het ruige karstplateau onder de top van de Pantokrator en eindigt aan de spectaculaire noordkust van het eiland.

corfu-route2