Back to Top

The Wicklow Way

Prijsbijlage

Prijs op basis van twee personen met bagagevervoer                     €   907
Prijs op basis van twee personen zonder bagagevervoer                €   786


Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                       €   1197
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer                   €   1086

Toelsag hoogseizoen : juli/augustus €100 P.P.


Inclusief : Typische Ierse streek accommodaties en mooie Ierse B&B’s  ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,
Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag

Dag 1
Dublin.
Aankomst in Dublin.

Dag 2  
Dublin - Enniskerry;  6H, 22 km, +645m, -540m
U begint uw tocht bij het Georgische landgoed Marlay Park waar The Wicklow Way start. Oorspronkelijk was Marlay Park een ommuurd herenhuis met meer dan 300 hectare grond. Vanaf hier begint het pad gestaag te klimmen naar de top van Two rock, hier krijgt u voor het eerst zicht op Dublin en de kust, een fenomenaal panoramisch uitzicht. Hierna daalt u af in de groene Glencree Valley over schaduwrijke bospaden naar Enniskerry.
Overnachting Enniskery

Dag 3
Enniskerry - Roundwood -; 5H30, 19 km, +745m, - 650m,
Vandaag volgt een spectaculair deel van The Wicklow Way, waarbij de route over diverse toppen voert met een prachtig uitzicht op zowel de bergen als de kust. U verlaat de Glencree Valley en klimt naar het heidegebied van de Djouce Mountain, een van de bekendste bergen van het gebied. Onderweg passeert u de indrukwekkende Powerscourt waterval. Het pad loopt verder door de bossen in zuidelijke richting over de White Hill naar Loch Tray.  Een donkerbruin turfachtig meer dat aan één kant geflankeerd wordt door een wit zandstrand en het geheel doet lijken op een pint of Guinness. Dit gebied is dan ook eigendom van de Guinness-familie. Net voor u Old bridge bereikt volgt u een landelijk weggetje naar het dorpje Roundwood.
Overnachting Roundwood

Dag 4
Roundwood - Laragh; 5H, 13 km, +725m,-660m,
U wandelt terug naar de hoofdroute en bereikt al snel het dorpje Oldbridge. Hierna voert de route u over een netwerk van rustige bospaden, bergpaden en boreens tot aan Laragh. In dit levendige dorp is een ruime keuze aan winkels, restaurantjes en barretjes.
Overnachting Laragh

Dag 5
Laragh - Glenmalure  ; 4H30, 16 km, +440m, -450m,
U wandelt vandaag door het hart van de Wicklow Mountains en passeert het wereldberoemde klooster van Glendalough, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer. Glendalough was al een religieuze vestiging in de vroege middeleeuwen en de oorsprong ervan gaat terug naar de 6e eeuw. Hierna betreedt u de spectaculaire Glenmalure gletsjervallei, met zijn lengte van meer dan 16 km de langste in het VK en Ierland.
Overnachting Glenmalure

Dag 6
Glenmalure - Ion Bridge ; 4H, 13 km, +396m, -295m,
Vervolgens trekt de Wicklow Way de Aghavannagh-vallei binnen en wandelt u verder door het dichte dennenbos van Slieve Mann. De route klimt omhoog in de diepgroene Glenmalure-vallei en u wandelt verder door het dichte dennenbos van Slieve Mann en de Carrickashane Woods tot u bij een uitzicht punt komt waar u het beste panorama op Lugnaquilla (925m) krijgt, de hoogste berg in Leinster. De Wicklow way begint nu te dalen naar de brug over de Owl. Hier wacht een transfer u op en brengt u naar uw accommodatie in Auhgrim.
Overnachting Aughrim

Dag 7
Ion Bridge - Tinahealy; 6H, 22 km, +303m, -280m,
Een transfer brengt u terug naar Ion bridge. De Wicklow Way stijgt nu gestaag en u volgt het pad naar de Ballyteigue Bridge. Hierna draait het pad in zuidwestelijke richting en volgt u de groene vallei tussen Ballygobban mountain en Sheilstown Hill. U passeert het pittoreske dorpje Moyne dat volledig in Georgian style is opgetrokken. Hierna volgt u een makkelijk pad dat u langs de voet van de Ballycumber hill naar de rand van Tinalhey brengt.
Overnachting Tinahealy                       

Dag 8
Tinahealy - Shilelagh; 5H, 17 km,  +210m, - 280m
Vandaag volgt er en relatief makkelijke wandeldag. De route voert u opnieuw over kronkelende landweggetjes (boreens), bospaden en bergpaden met prachtige uitzichten over het groene glooiende landschap. Het pad over de flanken van Muskeagh Hill biedt u adembenemende uitzichten op de weelderige groene heuvels.
Overnachting Shilelagh

Dag 9
Shilelagh –Clonegal - Bunclody ; 6H30, 21 km, +320m, -340m
U laat Shilelagh achter u en bereikt al snel de Stanakally crossroads, waar zich een gezellige country pub bevindt; the Dying Cow. Het pad loopt verder onderlangs de toppen van Raheenakit, Moylisha Hill en Urlands Hill. Hierna volgt u nog een aantal bospaden om dan de loop van de Derry te volgen naar Clonegal, het eindpunt van de Wicklow Way, hier wacht een transfer u op en brengt u naar uw accommodatie in Bunclody.

Dag 10
Bunclody
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

The Wicklow Way, 10 dagen, individuele wandelreis
The Wicklow Way is het oudste bewegwijzerde lange afstandspad van Ierland en daarmee de klassieke Ierse wandelroute en niet voor niets nog steeds één van de populairste. De prachtige Wicklow Way begint in het pittoreske dorpje Clonegal en loopt door het groene landschap langs pittoreske Ierse kleine stadjes en dorpjes. Het pad steekt de Wicklow Mountains over, en eindigt na 135 km in Dublin, de levendige hoofdstad van Ierland.  De route voert u grotendeels over rustige paden door oeroude bossen en fraaie bergpaden met spectaculaire uitzichten over de bergen naar Glenmalure, de langste gletsjervallei van Ierland. Glendalough Valley, met zijn 6de-eeuwse klooster en prachtige meren en gelegen in het hart van het Wicklow Mountains National Park, is een van de hoogtepunten van deze wandeltocht, zowel vanwege het culturele belang als vanwege de natuurlijke schoonheid. Tijdens het stijgen, kunt u genieten van de prachtige uitzichten over Lough Dan en Lough Tay zien, bekend uit tv-serie ‘Vikings’. De tocht eindigt in de Victoriaanse tuinen van Marlay Park, op 5 km van het bruisende stadscentrum van Dublin.