Back to Top

The Wicklow Way, 9 dagen, individuele wandelreis
The Wicklow Way is het oudste bewegwijzerde lange afstandspad van Ierland en daarmee de klassieke Ierse wandelroute en niet voor niets nog steeds één van de populairste. De prachtige Wicklow Way begint in het pittoreske dorpje Clonegal en loopt door het groene landschap langs pittoreske Ierse kleine stadjes en dorpjes. Het pad steekt de Wicklow Mountains over, en eindigt na 135 km in Dublin, de levendige hoofdstad van Ierland.  De route voert u grotendeels over rustige paden door oeroude bossen en fraaie bergpaden met spectaculaire uitzichten over de bergen naar Glenmalure, de langste gletsjervallei van Ierland. Glendalough Valley, met zijn 6de-eeuwse klooster en prachtige meren en gelegen in het hart van het Wicklow Mountains National Park, is een van de hoogtepunten van deze wandeltocht, zowel vanwege het culturele belang als vanwege de natuurlijke schoonheid. Tijdens het stijgen, kunt u genieten van de prachtige uitzichten over Lough Dan en Lough Tay zien, bekend uit tv-serie ‘Vikings’. De tocht eindigt in de Victoriaanse tuinen van Marlay Park, op 5 km van het bruisende stadscentrum van Dublin.

Dag tot dag
Dag 1
Bunclody.
Aankomst in Bunclody. Dit kleine marktstadje gelegen in een vallei aan de voet van de Blackstair Mountains is het startpunt van uw tocht. Mount Leinster met een hoogte van 795m, torent boven de vallei uit. U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 2
Bunclody –Clonegal – Shilelagh ; 6H30, 26 km, +660m, -720m
Na het ontbijt brengt een transfer jullie naar het startpunt van de Wicklow Way in het pittoreske dorpje Clonegal. De route loopt aanvankelijk langs de Derry rivier over rustige landelijke weggetjes en gaat dan over in bospaden. U wandelt onderlangs de toppen van Urlands Hill, Moylisha Hill en Raheenakit en komt uit bij de Stanakally crossroads, waar zich een gezellige country pub bevindt; the Dying Cow. Een korte transfer brengt u naar uw accommodatie in Shilelagh.
U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 3
Shilelagh - Moyne ; 5H, 18 km, +310m, -210m
Vandaag volgt er en relatief kortere wandeldag. De route voert u opnieuw over kronkelende landweggetjes (boreens), bospaden en bergpaden met prachtige uitzichten over het groene glooiende landschap. Het pad over de flanken van Muskeagh Hill biedt u adembenemende uitzichten op de weelderige groene heuvels. Tussen Ballybeg en Ballycumber Lane passeert u de overblijfselen van een oud ringfort en om vervolgens Moyne, uw eindpunt voor vandaag te bereiken.
U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 4
Moyne – Glenmalure  ; 6H, 21 km, +655m, -735m
Als u Moyne verlaat, begint de route langzaam te klimmen en de uitzichten worden steeds fraaier naarmate u de voet van de Wicklow Mountains nadert. Als u door het  Ballyteige Forest loopt, volgt de  eerste glimp van Lugnaquilla, de hoogste berg in Leinster. Het pad loopt dan verder door de Carrickashane Woods tot u bij een uitzicht punt komt waar u het beste panorama op Lugnaquilla (925m) krijgt. Deze berg is populair bij bergbeklimmers in de winter voor het beklimmen van bevroren watervallen. Vervolgens trekt de Wicklow Way de Aghavannagh-vallei binnen en wandelt u verder door het dichte dennenbos van Slieve Mann. Hierna daalt u af in de diepgroene Glenmalure-vallei, het eindpunt voor vandaag. U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 5
Glenmalure - Glendalough ; 4H30, 14 km, +450m, -440m
Vandaag volgt een relatief korte wandeldag maar dat geeft alle tijd om van de spectaculaire Glenmalure gletsjervallei, met zijn lengte van meer dan 16 km de langste in het VK en Ierland, te verkennen. U wandelt vandaag door het hart van de Wicklow Mountains en passeert het wereldberoemde klooster van Glendalough, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer. Glendalough was al een religieuze vestiging in de vroege middeleeuwen en de oorsprong ervan gaat terug naar de 6e eeuw. U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 6
Glendalough - Roundwood; 5H, 15 km, +660m, -725m
De route verlaat de prachtige Glendalough Valley en gaat over kronkelende bospaden richting het dorpje Laragh. In dit levendige dorp is een ruime keuze aan winkels, restaurantjes en barretjes. Van Laragh voert de route over een netwerk van rustige bospaden, bergpaden en boreens tot aan Roundwood. U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 7
Roundwood - Enniskerry; 5H30, 19 km, +650m, -745m
Vandaag volgt een spectaculair deel van The Wicklow Way, waarbij de route over diverse toppen voert met een prachtig uitzicht op zowel de bergen als de kust. Voorbij Old Bridge klimt de route omhoog naar de bergkam bij Lough Dan en even later komt u bij het perfecte uitkijkpunt om Loch Tay te overschouwen. Een donkerbruin turfachtig meer dat aan één kant geflankeerd wordt door een wit zandstrand en het geheel doet lijken op een pint of Guinness. Dit gebied is dan ook  eigendom van de Guinness-familie. De Wicklow way gaat verder door het bos in noordelijke richting over de White Hill en komt dan uit in het heidegebied van de Djouce Mountain, een van de bekendste bergen van het gebied.  Als u van Djouce Mountain afdaalt kunt u genieten van het uitzicht over het Powerscourt-landgoed en de gelijknamige waterval. Kort hierna bereikt u uw accommodatie in de Glencree Valley. U overnacht in een sfeervol streekhotel.

Dag 8  
Enniskerry – Dublin;  6H, 22 km, +540m, -645m
The Wicklow Way voert u vandaag een laatste keer over de groene bergtoppen en schaduwrijke bospaden. Het pad klimt omhoog en boven aangekomen bij de Cairn (gestapelde stenen) van Two Rock, krijgt u voor het eerst zicht op Dublin en de kust, een fenomenaal panoramisch uitzicht. Vanaf hier volgt een gestage afdaling tot u het prachtige Georgische landgoed Marlay Park bereikt waar The Wicklow Way eindigt. Oorspronkelijk was Marlay Park een ommuurd herenhuis met meer dan 300 hectare grond. Het is een idyllische locatie voor een kopje thee of koffie voordat u richting het stadscentrum van Dublin gaat. Er rijden regelmatig bussen om je van hier naar het centrum van Dublin te brengen, waar u vannacht verblijft. Het historische centrum van Dublin is een bezoek meer dan waard en deze levendige en bruisende stad kent ook vele sfeervolle restaurants en barretjes en is daarmee de ideale afsluiter van deze prachtige tocht.  
U overnacht in een hotel gelegen in het historische centrum van Dublin.

Dag 9
Dublin
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

Prijs op basis van twee personen met bagagevervoer                    €   817
Prijs op basis van twee personen zonder bagagevervoer                €   697
Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                       €   1030
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer                   €   910
Inclusief : Typische Ierse streek accommodaties en mooie Ierse B&B’s  ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,
Verlenging op aanvraag.