Back to Top

Tenrife ; Individuele wandelreis : 8 dagen Oerbossen, surrealistische maanlandschappen en Europa’s hoogste vulkaan. De Canarische eilanden staan al lang bekend als een zeer gevarieerd wandelparadijs, met voor elk wat wils. De lokale overheid van de verschillend eilanden heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de paden en sinds kort is er ook de Grand Route, een fantastisch lange afstand pad dat de eilanden met elkaar verbindt. Op Tenerife loopt deze GR 131 van het oosten naar het westen van het eiland en dwars over de beroemde Caldera. Vanaf het in de heuvels gelegen dorpje Arona volgt de route een kam omhoog met spectaculaire vergezichten over zee en trekt dan de dichte verlaten dennenbossen omhoog naar de asvelden aan de rand van de Caldera. Dit centrale deel van het eiland vormt een surrealistisch maanlandschap, dat gedomineerd wordt door de immense alom aanwezige Teide vulkaan. De route voert u dwars, door dit met grillige lavaformaties bezaaide landschap, de verbluffende vergezichten op de Teide en de Caldera rand met zijn torenhoge kliffen zijn onnavolgbaar in Europa. De laatste dagen voeren u door de met baardmossen bedekte bossen over de noordelijke flanken van het eiland omlaag. Het vochtige klimaat zorgt hier voor een unieke flora met vetplanten en Spaanse baarden die een schril contrast vormen met de droge zuidelijke hellingen. Naarmate u la Esperanza nadert krijgt u nog met regelmaat prachtige uitzichten over de in de diepte gelegen noord kust van het eiland. Deze zeer gevarieerde route is een absolute aanrader voor ieder die een keertje de landschappen van een echte strato vulkaan wil verkennen, zonder daarvoor ver te moeten reizen!!

Dag tot dag                                                                 Zwaarte :  schelp schelp schelp

Dag 1: Arona
Aankomst in Arona

Dag 2: Arona  - Vilaflor; 19 km, + 1260m, -450m
U laat Arona achter u en het pad begint gelijk te klimmen over de met cactussen begroeide kam van de Roque Imoque, links van u heeft u verbluffende uitzichten op de kustlijn, de Atlantische oceaan en het tegenover liggend eiland Gomera. Boven komt u op en plateau en passeert het kleine bergdorpje Ifonche, alvorens het pad gestaag begint te klimmen over de met dennenbossen begroeide hellingen van het  eiland. Net voor dat u pittoreske bergdopje Villaflor bereikt, openen zich nog een aantal miradors die uitzicht geven over de omliggende groene valleien en de zee ver in de diepte.

Overnachting Villaflor

Dag 3: Vilaflor–Cañadas del Teide; 15 km, +1100m, -380m
Het pad begint gelijk te stijgen over de met dennen begroeide hellingen vaak hangt er hier een wolkenband dat het bis een sprookjesachtig karakter geeft. U klimt boven de wolken uit en bereikt de zwarte en rode as velden van de Guajara vulkaan. Een laatste inspanning brengt u tot net onder de krater en naar de rand van de Canadas caldera. De verbluffende Teide vulkaan ligt plotseling recht voor u en een surrealistisch landschap van rood, oker en gele kleuren strekt zich uit in de diepte van de caldera. Een korte afdaling brengt u naar Canadas aan de voet van de reusachtige berg, het eindpunt voor vandaag.

Overnachting Canadas

Dag 4: Cañadas del Teide - El Portillo; 17 km, + 150m, -260m
Vandaag wandelt u langs de kliffen van de caldera zonder veel hoogteverschil door een landschap dat zo uit en westernfilm lijkt geplukt. Rode kliffen, pilaarvormige rotsen en torenhoge tafelbergen wisselen elkaar af. De ganse tocht houd u zicht op Teide die het landschap in al zijn pracht domineert. Deze dag wordt vanwege de vele spectaculaire zichten dan ook terecht als de koninginnen etappe van de reis ervaren.

als u het bezoekerscentrum van el Portillo bereikt wacht een transfer u op en brengt u naar uw accommodatie.

Dag 5 : el Portillo – Aquamansa; 14 km,  +240m, -1090m
Vandaag wacht een relatief korte en makkelijke etappe. Nadat de Transfer u terugbrengt naar el Portillo, begint u gelijk te dalen door een met dennen begroeide vallei. Het is verbazingwekkend hoe snel het rode maanlandschap veranderd in een dicht bos met bloemen en varens. Tussen de bomen door krijgt u af en toe zicht op de achter u liggende Teide en de kust beneden u. Het geïsoleerd gelegen dorpje Aguamansa is uw eindpunt voor vandaag.

Dag 6 : Aquamansa – El Gaitero, 15km, +1200m, -550 m
Het pad klimt steil omhoog door het feeërieke bos. De vochtige  winden van de noordkust zorgen voor een weelde van mossen en Spaanse baarden waar de takken mee bedekt zijn, een heel contrast met de droge bossen van de zuidkust waar u de wandeling startte. Eenmaal boven contourt het perfect onderhouden pad om de groene hellingen heen en krijgt u duizelingwekkende uitzichten over de groene valleien en diepe kloven onder u. Een laatste inspanning brengt u naar de uitkijktoren van El Gaitero waar uw transfer u opwacht.

Dag 7 : El Gaitero – La Esperanza, 16km, +180m, -940m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Gaitero. Het pad begint gelijk te dalen en naarmate u lager komt gaat het dennenbos over in heidestruiken en loofbos met kastanjes en berken. U volgt nu holle weggetjes en brede bos paden langzaam omlaag. U passeert nog en kapelletje vooraleer de buitenwijken van la Esperanza in zicht komen. Het plein bij het statige gemeentehuis is het eindpunt van deze ontzettend gevarieerde wandelreis dwars over Tenerife.

Dag 8 : La Esperanza
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 765
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 685

Inclusief :
 accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, alle transfers zoals vernoemd in het dag tot dag schema.

Verlenging en 1- persoonsmakers op aanvraag.