Back to Top

Route 2 :

Logrono – Burgos, 7 dagen

Deze pelgrimsroute vertrekt vanuit het statige Logrono, hoofdstad van de Rioja regio wereldberoemd door zijn gelijknamige wijn en uitstekende gastronomie . Onderweg hebt u dan ook uitgebreid de kans de lokale specialiteiten te proeven. Door de wijngaarden en het open akkerlandschap van de Rioja trekken we verder naar de schitterende middeleeuwse stad Santo Domingo de la Calzada. Bekend vanwege  zijn vroeg Gotische kathedraal, waarin na een 14de eeuws mirakel, nog steeds levende kippen gehouden worden. Door weelderige bossen klimt de St Jacobsroute nu naar de Meseta, de Spaanse hoogvlakte. Opnieuw genieten we van weidse uitzichten alvorens we de koninklijke stad Burgos bereiken. Deze parel van Gotische architectuur is tevens uw eindbestemming.

DAG TOT DAG


Aankomst in Logrono, uw hotel is gelegen in het historische centrum
Overnachting Logrono.


Logrono – Najera : 8h, 28km, +260m, -160m
Een vrij lange maar makkelijke dag. De Camino begint met een wandeling door de wijngaarden van deze streek naar het historische Navarrete, gebouwd in de 12 de eeuw door de heilige graf ridders. Vandaag de dag is het vooral de prachtige barokke kerk die in het oog springt. De tocht vervolgt zich via brede zandpaden door de graanvelden en wijngaarden naar Najera.
Overnachting Najera.


Najera – Santo Domingo de la Calzada : 6h, 21km, +280m, -130m
Vandaag hebben we een wat kortere dag waarbij het pad een rustige landweg volgt door de Sierra de la Demanda. Onderweg geniet u van de prachtige uitzichten op het Cantabrische gebergte naar het noorden. U hebt vandaag de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het gotische Valvanera klooster dat op uw route ligt alvorens u Santo Domingo de la Calzada bereikt. Deze prachtige middeleeuwse stad met zijn vele romaanse en gotische monumenten wordt terecht tot een van de mooiste van Spanje gerekend.
Overnachting Santo Domingo de la Calzada.


Santo Domingo de  la Calzada – Belorado : 7h, 24km, +260m, -130m
Aanvankelijk voert het pad ons vandaag door dennenbossen alvorens het open akkerlandschap met zijn gele graanvelden rondom Belorado te betreden. In de verte zien we het Oca gebergte het laatste obstakel dat ons van Burgos scheidt.
Overnachting Belorado.


Belorado – San Juan de Ortega : 7h, 24km, +370m, -150m
We laten de graanvelden achter ons en duiken opnieuw de dennenbossen in alvorens het pad begint te klimmen. We trekken nu door het mooie Oca gebergte in de richting van San Juan de Ortega. Dit piepkleine middeleeuwse dorpje is al sinds eeuwen een laatste stopplaats op de Camino Frances alvorens Burgos te bereiken. Het Romaanse kerkje huist de prachtig tombe van de gelijknamige heilige die zijn leven wijdde aan het verzorgen van de vele pelgrims die hier langs trokken.
Overnachting San Juan de Ortega.


San Juan de Ortega – Burgos : 5,5h, 24km, +150m, -250m
Initieel voert de route ons vandaag verder door het droge Oca gebergte alvorens af te dalen naar de vlakke vallei van de Pico rivier die ons naar Burgos leidt. Deze magistrale stad boordevol gotische en barokke monumenten is het eindpunt van deze schitterende tocht.
Overnachting Burgos.


Na het ontbijt eindigt vandaag uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

BUDGET
P.P 2 personen met bagagevervoer          € 382
P.P 2 personen zonder bagagevervoer     € 352

P.P 1 persoon met bagagevervoer            € 519
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer       € 489

Inclusief : kamers met eigen badkamer, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten, officieel pelgrimspaspoort.

STANDAARD
P.P 2 personen met bagagevervoer          
€ 460
P.P 2 personen zonder bagagevervoer     € 420

P.P 1 persoon met bagagevervoer            € 640
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer       € 600 

Inclusief :  kamer met eigen badkamer, stevig ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  officieel pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE
P.P 2 personen met bagagevervoer          € 661
P.P 2 personen zonder bagagevervoer     € 601

P.P 1 persoon met bagagevervoer            € 797
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer       € 729
 
Inclusief : kamer met eigen badkamer, stevig ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  officieel pelgrimspaspoort.
 
Budget:
Bij onze budget formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van pensions en  hotelletjes van categorie *. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. Door gebruik te maken van accommodaties zonder ontbijt kunnen wij u op deze route een zo scherp mogellijke prijs aanbieden met het behoud van het comfort van privé kamers met eigen sanitair. In alle overnachtingsplaatsen zijn barretjes aanwezig waar u reeds vroeg kunt ontbijten.
 
Standaard:
Bij onze standaard formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van pensions en hotelletjes van de categorie **tot *** en zelfs een occasionele ****, afhankelijk van de gekozen route. Uitzonderlijk wordt er gebruik gemaakt van goede* ster accommodatie, bij gebrek aan overige in kleine plaatsjes. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. In grotere steden zoals Pamplona, Leon en Burgos slaapt u in het historische centrum van de stad en wordt er overnacht in degelijke ***hotels. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren met een stevig wandelontbijt tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij langs de route zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie  ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In de steden maken wij gebruik van goede ***hotels of gelijkwaardig, altijd gelegen in het historische centrum van de stad. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u (2 ster of gelijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route.  Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.

  

Verlengingen op aanvraag