Padua – Bologna, 9 dagen, individuele wandelreis

Een pelgrimstocht dwars door een stukje vergeten Italië

De Cammino di Sant'Antonio start in Padua, een historisch stadje dat beroemd is om zijn prachtige fresco’s in de Giotto-kapel. Ook de Sint Antonius Basiliek is er te vinden, met de relikwieën van de heilige basiliek. Het is al eeuwen een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Met het volgen van deze route treedt u in de voetsporen van Sint Antonius van Padua, die vanuit Padua op weg was naar Assisi.

Op deze tocht doorkruist u de groene Povlakte, een waterrijk gebied dat vroeger de rijstschuur van Italië was. U volgt een spinnenweb van landweggetjes door de velden en loopt over trekpaden langs de vele kanalen. Culturele pareltjes zoals Monselici, ook wel Klein Rome genoemd, en het schitterende Ferrara, met zijn vele monumenten uit de Renaissance en de Romeinse tijd liggen op uw pad.

Ook de natuur is rijk vertegenwoordigd, onder andere met het Parco Agricolo van Bonifiche. Dit waterrijke gebied, omzoomd door groene weides en dijkjes is een waar paradijs voor watervogels. Dit deel van de Cammino di Sant'Antonio eindigt in Bologna, één van de prachtigste cultuursteden van Europa, met tal van monumenten en cultuurschatten. Deze stad is dan ook de perfecte afsluiting voor deze culturele pelgrimsreis.

antonio-dag1