Back to Top

Via Serrana

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               € 655
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 520

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 990
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 720

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.

Dag 1
Ronda

Deze wandeltocht start in Ronda, één van de meest spectaculair gelegen stadjes van Spanje. Het oude Ronda ligt op een grote steile rotsklif, met weidse uitzichten op de omliggende bergen. De Guadelevin rivier heeft een diepe kloof in de Tajo de Ronda uitgesneden, en de Puente Nuevo is de  spectaculaire brug over de kloof heen die het oude en het nieuwere Ronda met elkaar verbindt.

Overnachting in Ronda.

Dag 2
Ronda – Setenil de las Bodegas,  5 h  20km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.

De tocht start bij de Puente Nuevo over beroemde kloof van Ronda en  verlaat dan al spoedig het stadje en gaat over paden langs de rand van de kloof met weidse uitzichten op Ronda. De route gaat dan verder door de heuvels en langs landerijen en akkers. Uiteindelijk volgt u een landweg door het licht glooiende landschap tot aan het gehucht Venta de leche. Via een fraaie eikenlaan loopt u over verder tot aan het spectaculair in de canyon gelegen witte stadje (Pueblo blanco) Setenil de las Bodegas met zijn fameuze rotswoningen waar zich nu vele barretjes en restaurantjes bevinden.

Overnachting in Setenil de las Bodegas.

Dag 3
Setenil de las Bodegas – Olvera, 4,5h  18 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 18 km.

De route gaat klimt vanaf  Venta de Leche via een brede zandweg omhoog en op de top van de heuvelrug zijn er prachtige vergezichten op de omliggende bergen en heuvels en ziet u Torre Alhaquime al in de verte, dat prachtig op een heuveltop gelegen is. De route daalt af naar het dorpje Torre Alhaquime dat tegen een heuvel op is gebouwd met een kerkje dat boven het dorp uittorent. De route gaat verder en passeert dan heiligdom Ermita de Nuestra Senora de los Remedios en daalt dan af naar het stadje Olvera, het eindpunt van deze dag. De Moorse burcht en de nabijgelegen kerk steken fraai boven de stad uit. 

Overnachting in Olvera.

Dag 4
Olvera – Coripe, 6h  24 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 24 km.

De Via Serrana volgt vandaag vrijwel de gehele dag de Via Verde de la Sierra, een schitterend fiets- en wandelpad over een voormalige spoorlijn, die nooit is afgerond; er heeft dus nooit een trein gereden. Vanaf Olvera

daalt de Via Serrana even flink af en u volgt dan de Via Verde, dwars door de bergen, door talloze tunnels heen met fraaie uitzichten op de bergen, hacienda’s en weides vol met stieren en paarden totdat u bij de machtige rots Penon de Zaframagon komt. Op deze rots bevindt zich met 200 broedparen één van de grootste vale gieren populaties van Spanje. Een spectaculair gezicht en vanaf het informatiecentrum is dit van dichterbij te bewonderen. De route gaat dan nog enige kilometers verder tot aan Estacion de Coripe. Hier verlaat u de Via Verde en klimt u nog even omhoog naar het afgelegen klein bergdorpje Coripe, uw eindbestemming van vandaag.

Overnachting in Coripe.

Dag 5
Coripe – Montellano - El Coronil, 7,5 h 29 km

DEZE DAG KAN GESPLITST WORDEN

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 29 km.

Vandaag wacht u een lange pittige dag. De route gaat aanvankelijk verder over onverharde wegen door de bergen en heuvels en daalt dan af. Het pad gaat dwars door de weides en akkers van diverse hacienda’s en cortijo’s tot het aan de voet van Castillo Cote komt. U laat nu de bergen achter u en u komt dan spoedig in het levendige stadje Montellano aan.

De route daalt dan verder af en gaat dan via de olijfboomgaarden en velden verder richting het fraaie moorse kasteel Castillo de Los Aquazaderas. U loopt verder tussen de akkers door tot aan het witte stadje El Coronil.

Overnachting in El Coronil.

Dag 6
El Coronil – Utrera, 4,5h 19 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.

Vandaag volgt een vrij vlakke en gemakkelijke wandeldag. Aanvankelijk gaat de route over veldwegen door een licht glooiend akkerlandschap en passeert daarbij een paar afgelegen hacienda’s totdat u in het dorpje Los Molares komt. De route gaat dan verder over een rustige landweg omgeven door talloze cactussen totdat u bij het fraaie historische stadje Utrera komt. Utrera is het grootste stadje tot aan Sevilla en in het oude historische centrum bevinden zich talloze sfeervolle pleinen en historische kloosters en kerken.

Overnachting in Utrera.

Dag 7
Utrera – Alcala de Guadaira, 5h  20 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.

Vandaag gaat de tocht aanvankelijk over een rustige landweg langs de olijfboomgaarden en gaat dan door de velden en akkers heen. Vlak voor Alcala de Guadaira volgt er een klein klimmetje over een pad omgeven door agaves en cactussen. U daalt dan af en steekt dan de Guadaira rivier over en komt dan uit in het centrum van Alcala de Guadaira. 

Overnachting in Alcala de Guadaira.

Dag 8
Alcala de Guadaira – Sevilla, 5 h 19 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.

Vandaag volgt de Via Serrana aanvankelijk de Guadaira rivier en u passeert enkele historische watermolens. De route komt steeds dichterbij Sevilla maar doet nog verrassend landelijk aan totdat uiteindelijk de rand van Sevilla bereikt wordt. Via de brede avenues komt u dan bij het historische centrum van Sevilla uit. Hier ligt het moorse Alcazar paleis en de Giraldo toren van de immense Santa Maria de la Sede kathedraal torent boven alles uit. U heeft de eindbestemming van deze fraaie wandeltocht door Andalusie heen bereikt. De Via de la Plata start hier en loopt helemaal door tot aan Santiago.

Overnachting in Sevilla.

Dag 9
Sevilla,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

De Via Serrana, van Ronda tot aan Sevilla

De Via Serrana is een 150 km lange Camino-route die in het prachtige op de rotskliffen gelegen stadje Ronda start en dwars door Andalusië naar Sevilla voert. De route gaat veelal over landweggetjes en veldpaden door de heuvels en bergen dwars door het rurale Andalusië heen en onderweg wordt overnacht in diverse pueblos blancos, waarvan Setenil de las Bodegas en Olvera de fraaiste zijn. De route gaat eveneens over de befaamde en zeer fraaie Via Verde de la Sierra, een voormalig onvoltooid spoorwegtraject door de bergen heen. De route passeert na talloze tunnels de machtige Zaframagon rotspiek, dat met 200 broedparen één van de grootste vale gieren populaties van Spanje heeft; een magnifiek gezicht. De Via Serrana gaat dan via het bergdorpje Coripe de bergen uit en de tocht doorkruist  vervolgens  een licht glooiend heuvellandschap en komt dan in de fraaie historische stad Utrera uit. Hier komt de Via Serrana met de Via Augusta vanuit Cadiz samen en de route gaat dan via veldwegen en paden door de akkers en langs desolate hacienda’s verder via Alcala de Guadaira en langs de gelijknamige rivier tot aan Sevilla. U loopt dan richting de Giralda toren van de immense Santa Maria de la Sede kathedraal, het eindpunt van deze fraaie tocht.