Back to Top

Lanzarotte ; individuele wandelreis, 7 dagen

Vulkanen, vulkanen, vulkanen!!!!

De Canarische eilanden staan al lang bekend als een zeer gevarieerd wandelparadijs, met voor elk wat wils. De lokale overheid van de verschillend eilanden heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de paden en sinds kort is er ook de Grand Route, een fantastisch lange afstand pad dat de eilanden met elkaar verbindt. Op Lanzarotte loopt deze GR 131 van noord naar zuid, dwars over het eiland en verbind de meest spectaculaire wandelgebieden van het eiland om zo een schitterende doorgaande route te vormen. U start de wandeling met een tocht over het noordelijke deel van la Graciosa, dit amper bevolkte 8ste Canarische eiland, neemt u mee naar een tijd van voor de kolonisten met verlaten stranden en ruige vulkaankegels. Een korte ferry met spectaculaire uitzichten op de noordelijke kliffen van Lanzarote brengt u naar het vissershaventje van Orzola waar u de GR 131 terug oppikt. Het goed gemarkeerde wandelpad leidt u over de flanken van de corona vulkaan in zuidelijke richting naar het met palmen omringde bergdorpje van Harria. Uw tocht loopt verder over de noordelijke kliffen van het eiland met schitterende uitzichten over de Atlantische oceaan. De route voert u langs het pittoreske stadje Teguise en steekt dan de hoogvlakte over die de zuidelijke vulkaan ketens van de noordelijke scheidt. U betreedt nu het gebied van de Timanfaya eruptie waar de okerkleurige vulkaankegels elkaar in kort tempo opvolgen. Hierna gaat de Gr 131 verder over de zwarte met wijngaarden begroeide flanken van de Guardilama vulkaan. vanwaar u schitterende uitzichten heeft over de zwarte en rode vulkanen van het Timanfaya nationale park. Het laatste stuk voert u door de het surrealistische landschap van lava velden, rond het dorpje Yaiza, naar het meest zuidelijke punt van het eiland Playa Blanca. Een geweldig gevarieerde wandeltocht door een okerkleurig landschap dat sterk afsteekt met de azuurblauwe wateren, witte dorpjes, goudgele stranden en zwarte en rode vulkaankegels. Kortom een must voor ieder die van Vulkanen houd!! U kunt deze reis boeken als op zich staande wandelvakantie of combineren met één van de andere eilanden.

 

Dag tot dag                                     Zwaarte :  schelp schelp                      

Dag 1 : Haria
Aankomst in dit pittoreske in de heuvels gelegen stadje waar u de komende nachten verblijft

Overnachting Haria

Dag 2 : La Graciosa, 18km, 6 uur
Een transfer brengt u na het ontbijt naar het haventje van Orzola waar u de ferry neemt naar la Graciosa. Dit kleinste eiland van de Canaries is amper bewoond en is met zijn ruige kusten, verlaten stranden en grillige vulkaankegels een waar wandelparadijs. U maakt een rondwandeling over de noordkant van het eiland en keert dan per ferry terug naar Orzola waar uw transfer naar Haria u opwacht

Overnachting Haria.

Dag 3 : Orzola - Haria; 12 km, 4 uur
Na het ontbijt brengt een transfer u terug naar Orzola. Hier begint bij de haven de GR 131 die u dwars over het eiland zal voeren. U laat het haventje achter u en begint al snel te stijgen over de flanken van de Corona vulkaan die met zijn conische top het landschap domineert. U passeert onder langs de krater voortdurend genietend van de eindeloze vergezichten en daalt af naar het sneeuwwitte dorpje van Magues een laatste inspanning brengt u naar Haria.

Overnachting Haria.

Dag 4 : Haria – La Florida, 25 km, +530m, -540m
U laat Haria en de vallei van de palmen achter u en klimt gestaag omhoog in de richting van la Hermita de las Nieves. Hiervandaan heeft u een weergaloos uitzicht over de kliffen die zich honderden meters loodrecht omlaag storten naar het strand en de zee. Hierna daalt u af door het okerkleurige landschap  naar het pittoreske dorpje Teguise. U steekt vervolgens de hoogvlakte over die het eiland scheid naar het witte bergdorpje San Bartolome, gelegen aan de voet van de zuidelijke vulkaan kegels. Een laatste inspanning brengt u naar la Florida.

Deze dag kan gesplitst worden

Overnachting la Florida.

Dag 5 : La Florida – Yaiza,  22 km, +515m, -615m
Het pad stijgt gelijk naar een laag zadel tussen twee vulkaan kegels en nadat u het dorpje Montana blanca gepasseerd bent gaat het steil omhoog naar een pasje tussen twee vulkanen vanwaar u een schitterend zicht krijgt over de oostkust van het eiland. U volgt nu de route parallel op hoogte aan de kustlijn over een landelijk weggetje, waarbij het aantal dorpjes en vulkaan kegels zich in snel tempo opvolgen. Na het dorpje  la Assomata gepasseerd te zijn begint de route flink te stijgen naar de pas met de Guardilama vulkaan. Gelijk na de pas veranderd het landschap dramatisch en betreed u het gebied van de Timanfaya uitbarsting van 1730. Het zwarte landschap met rode en zwarte vulkaankegels reikt zover het oog kan zien. De laatste 3 km van deze dag voeren door en grillig lava veld naar het dorpje Yaiza.

Overnachting Yaiza.

Dag 6 : Yaiza – Playa Blanca,  15 km,  +80m, -260m
U laat het dorpje Yaiza achter u en volgt een verhoogd pad langs de voet van een vulkaan met weids uitzicht tot aan zee. Na een laatste dorpje gepasseerd te zijn steekt u het immense lavaveld over dat zich als een schild uitstrekt van de Tymafaya vulkaan tot aan de kust. In de haven van Playa Blanca eindigt deze zeer gevarieerde wandeltocht. Hier vertrekt ook de ferry naar Fuerteventura voor hen die hun tocht langs de GR131 en over de Canarische eilanden verderzetten.

Overnachting Playa Blanca.

Dag 7 : Playa Blanca
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 609
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 569

Inclusief :
 accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, alle transfers zoals vernoemd in het dag tot dag schema.

Verlenging en 1- persoonsmakers op aanvraag.