Back to Top

Kreta kustpad

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               € 480
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 690
 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag

Dag 1
Paleochora

Aankomst in het levendige kustplaatsje Paleochora. Het middeleeuwse Venetiaanse fort torent boven de diverse rots- en zandstrandjes uit.

Overnachting in een sfeervol streekhotel.

Dag 2
Paleochora – Sougia ; 5H, 15 km, +375m, -375m

U verlaat Paleochora over een onverharde weg maar de route gaat al snel over op ezelpaden die dwars door de ruige natuur  van deze streek lopen. Dit kustpad geeft vrijwel continu uitzicht op zee ne ene tijdje de kust gevolgd te hebben komt u uit bij het oude Lissos; Ooit belangrijke haven nabij de Dorische stad Elyros, dat op zijn hoogtepunt 30.000 inwoners telde. In de oudheid kwam bezocht men Lissos om te voor zijn geneeskrachtige waterbronnen. Je kunt hier een duik nemen alvorens u via een prachtige smalle kloof naar Sougia loopt.

Overnachting in een sfeervol streekhotel.

Dag 3
Sougia - Omalos ; 7H30, 21 km, +1200m, -100m

Vandaag is de zwaarste dag van de route waarbij  u twee indrukwekkende kloven doorkruist en de route van zeeniveau tot 1000m hoogte klimt. Aanvankelijk klimt het brede pad door de indrukwekkende Irini-kloof geleidelijk omhoog.  Hierna duikt het pad de steilere Figou-kloof in. Eenmaal boven bij het Omalos plateau aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de weide omgeving. De wandeling eindigt dan de Agios Theodoros-kapel, waar u met een transfer van het hotel wordt opgehaald. Het hotel ligt op de Omalos-vlakte, omringd door de spectaculaire toppen van de White Mountains.

Overnachting in een sfeervol streekhotel.

Dag 4
Omalos – Agia Roumeli ; 5H30, 16 km, +50m, -1200m

Uw route voert u vandaag door de langste en bekendste kloof van Europa: de Samariakloof. Start vroeg zodat u in alle rust van deze tocht kunt genieten. Het pad  daalt ruim 1000 m af tot u bij het aan zee gelegen dorpje Agia Roumeli aankomt. In de kloof liggen talloze kapelletjes en het inmiddels verlaten dorpje Samaria. Nadat u Agia Roumeli bereikt heeft kunt u een duik nemen in zee of even bijkomen op één van de vele terrasjes van het dorp. Overnachting in Agia Roumeli.

Dag 5
Agia Roumeli - Anopolis ; 7H, 18 km, +800m, -200m

Vandaag volgt er een relatief pittige tocht. Het pad leidt u aanvankelijk langs het strand naar de Byzantijnse kerk van Agios Pavlos en begint dan aan een stevige klim naar het hoge plateau rond Agios Ioannis. Eenmaal boven doorkruist de route weilanden die vol staan met kuddes geiten en bereikt u uiteindellijk het bergdorp Aradhena. Hierna steekt u dan de Aradhena-kloof over via de Baily-brug of via een spectaculair oud bergpad en komt uiteindelijk in het dorp Anopolis aan.   Door de geïsoleerde ligging van Anopolis is er vandaag geen bagage vervoer mogelijk. U neemt dus zelf een kleine dagrugzak mee met daarin de spullen voor 1 nacht. Uw bagage wordt naar Loutro gebracht

Overnachting in Anapolis.

Dag 6
Anopolis - Loutro; 4H, 11 km, +400m, -1000m

U laat Anop;olis achter u loop je terug naar het oude Aradhena, gelegen aan de rand van de indrukwekkende Aradhena kloof. Een spectaculair pad leidt u dan door de kloof helemaal tot aan de kust. Het laatste deel van deze etappe voert langs de grillige kust naar het kleine afgelegen dorpje Loutro. voor 1 nacht. Overnachting in Loutro.

Dag 7
Loutro – Chora Sfakion (Sfakia); 2H30, 8 km, +250m, -2500m

vandaag volgt u het oude Kretenzische kustpad dat Loutro met Chora Sfakion verbindt. Onderweg passeert de route het Fresh Water Beach, zo genoemd vanwege de ondergrondse rivieren die hier uitmonden in de zee. Het lichtere zoete water dat naar zee stroomt, blijft hier op het zoute zeewater drijven. Na een spectaculaire tocht langs de schitterende kust komt u aan in het levendige kustplaatsje Chora Skafion, gelegen aan fraaie Impros -kloof en de azuurblauwe wateren van de middellandse zee. Kortom een waardige afsluiter van deze prachtige kustroute.

Overnachting in Chora Skafion.

Dag 8
Chora Sfakion

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Kreta kustpad : individuele wandelreis, 8 dagen

Dit bijzonder fraaie kustpad voert langs misschien wel de meest indrukwekkende kuststrook van Europa. De tocht voert veelal pal langs de zee met continu uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. De route voert u door een ruige rotsachtige omgeving waarbij talloze indrukwekkende canyons worden doorkruist waarvan de Samaria-kloof de beroemdste is. Tijdens de tocht passeert u verschillende kleine verlaten strandjes en wordt er overnacht in schilderachtig gelegen vissersdorpen. Via de imposante Irini-kloof, vol bloeiende oleanderstruiken, klimt de route omhoog naar het schilderachtige plateau van Omalos omgeven door toppen van de White Mountains. Vroeg in de ochtend, voordat de grote groepen arriveren, trekt u dan de wereldberoemde Samariakloof door naar de kust. De route gaat verder naar het oosten langs de grillige kustlijn en het pad gaat nu slingerend omhoog naar het dorp Anopolis. Vervolgens daalt de route via de indrukwekkende Aradhena-kloof weer af naar het dorpje Loutro, dat enkel te voet en per boot bereikbaar is. De route eindigt tenslotte in het levendige stadje Chora Sfakion.