Back to Top

Weg naar Rome - Route 2

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 896
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 770
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1219
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 967
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 619
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 519

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 795
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 595

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlenging op aanvraag.

Dag 1
Het startpunt van deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena is het lieflijke dorpje Wisques, gelegen op 4 km van het historische stadje St Omer.
overnachting Wisques.
Dag 2
Wisques - Therouanne, 4h /14 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 14 km.
Wij hebben deze eerste wandeldag bewust kort gehouden zodat u optimaal de tijd heeft om ook St Omer nog een bezoekje te brengen. U begint uw tocht met een wandeling langs kleine secundaire wegen, alhoewel deze regio bekend staat voor zijn uitgestrekte vlaktes vindt u vandaag toch een paar korte maar pittige klimmetjes op uw weg. U passeert vandaag la Coupole een voormalige V1 basis uit de tweede wereldoorlog dat nu omgevormd is tot museum. U overnacht vandaag in Therouanne waar u zeker een bezoekje moet brengen aan de kerk van St Martin.
Dag 3
Therouanne - Amettes, 6h /19 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km
De Via Francigena volgt vandaag een netwerk van boerenweggetjes en grindpaden door de uitgestrekte akkers en velden van de Artois. U passeert onderweg een aantal kleine boerendopjes zo typisch voor deze rijke landbouwstreek. Het eindpunt van deze etappe is het dorp Amettes waar u zeker een bezoekje moet brengen aan de 16de eeuwse kerk van St Sulpice.
Overnachting Amettes.
Dag 4
Amettes – Bruay la Bussierre, 5,5h /20 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.
Uw wandeling begint met een tocht door het akkerlandschap over boerenweggetjes en grindpaden. Naarmate u la Buissierre nadert gaan deze over in landelijke wegen en passeert u 19de eeuwse mijnwerkers dorpjes. In la Bussiere kunt u een kijkje nemen in het steenkool museum. Steenkool maakte deze streek tijdens de industriële revolutie tot één van de rijkste van Frankrijk. Nu hangt er veelal een sfeer van vergane glorie.
Overnachting Bruay la Bussiere.
Dag 5
Bruay la Bussierre - Acq, 6h /21 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 21 km.
De Via francigena volgt vandaag initieel een oude niet meer gebruikte spoorlijn naar het zuiden om dan de romeinse weg de Chaussé Brunhaut op te pikken. Het laatste stuk van deze dag wandelt u over rustige landelijke weggetjes naar het dorpje Acq.
Dag 6
Acq - Arras, 4h /13 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 13 km.
Vandaag volgt er een korte laatste etappe die u langs het kanaal van Arras en tussen de windmolens naar de buitenwijken van Arras voert. Deze historische stad tjokvol monumenten vormt dan ook een waardige afsluiter van deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena.
Overnachting Arras.
Dag 7
Arras
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
Wisques - Arras, 7 dagen    individuele wandelreis
U begint deze historische wandelreis langs de Via Francigena in het piepkleine dorpje Wisques. Na een bezoekje gebracht te hebben aan het middeleeuwse St Omer begint de Via Francigena aan zijn weg naar het zuiden door de vlakke akkerlanden en bossen van de Pas de Calais. Nadat u via landelijke weggetjes de rijke akkergronden van de Artois bent binnengewandeld, volgt de route de oude romeinse weg de Chaussé Brunhaut. Het laatste stuk van uw wandeltocht volgt u het kanaal van Arras dat u naar het historische centrum van deze middeleeuwse stad voert. Arras is met zijn historische centrum dan ook een waardige afsluiter voor deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena.
Route 2 

Wisques - Arras, 7 dagen, individuele wandelreis

U begint deze historische wandelreis langs de Via Francigena in het piepkleine dorpje Wisques. Na een bezoek gebracht te hebben aan het middeleeuwse Saint Omer begint de Via Francigena aan zijn weg naar het zuiden door de vlakke akkerlanden en bossen van de Pas de Calais. Nadat u via landelijke weggetjes de rijke akkergronden van de Artois bent binnengewandeld, volgt de route de Chaussé Brunhautoude, de oude Romeinse weg. Het laatste stuk van uw wandeltocht volgt u het kanaal van Arras, dat u naar het historische centrum van deze middeleeuwse stad voert. Arras is dan ook een waardige afsluiter van deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena.

15