Back to Top

Weg naar Rome - Route 8

PRIJSBIJLAGE 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 896
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 770
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1219
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 967
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 819
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 649

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 977
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 807

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.


Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

 

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis langs de Via Francigena is het prachtige Besancon.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Besancon.
 
 
Dag 2
Besancon - Ornans, 8h /28 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 28 km.

Na een kort stukje de oever van de rivier de Doubs gevolgd te hebben, begint u gelijk aan een stevige klim de vallei uit. Eenmaal boven wandelt u verder via een netwerk van rustige landelijke weggetjes in de richting van Ornans, uw overnachtingsplek voor vandaag.

Overnachting Ornans.
 
Dag 3
Ornans – Moutier-haute-Pierre, 5h /17 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 17 km.

U begint uw vandaag met een wandeling tussen de akkers van het hoog plateau. Via een aantal bospaden en landelijke weggetjes bereikt u Hautepierre le Chalet. Hier laat de Via Francigena het hoog plateau achter zich en duikt de route de indrukwekkende Gorges van Moutier-haute-Pierre in.
Overnachting Moutier-haute-Pierre.
 
Dag 4
Moutier-haute-Pierre - Pontarlier, 7h /25 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25 km.
U vervolgt uw weg door de spectaculaire Gorges de Moutier-haute-Pierre. Hierna klimt uw route de kloof uit en volgt u een netwerk van landelijke wegen en boerenpaden naar Pontarlier, het tweede hoogste dorp van Frankrijk. Pontarlier is met zijn 18de eeuwse triomfboog en oeroud kerkje zeker een bezoekje waard.
Overnachting Pontarlier.
 
Dag 5
Pontarlier – Jounge, 6h /19 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.

 

De Via Francigena laat vandaag Frankrijk achter zich en trekt Zwitserland binnen. Zoals het dit Alpenland betaamt wachten er u vandaag dan ook een geleidelijke klimmetjes. de route loopt door de groene valleien en over de flanken van de voor- Alpen naar Jougne waar u de nacht doorbrengt.
Overnachting Jougne.
 
Dag 6
Jounge – Orbe, 5,5h /18 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 18 km. 

U daalt vandaag verder af het Zwitserse binnenland in. Nadat u Vuiteboeuf bereikt heeft volgt de route een netwerk van vlakke landelijke wegen en boerenpaden naar het kuuroord Yverdon les Bains met zijn 18de eeuwse tempel en kasteel en loopt u naar het vlakbij gelegen middeleeuwse stadje Orbe. In Orbe aangekomen moet u zeker een bezoekje brengen aan het kasteel van het stadje en de Zwitserse gereformeerde kerk van Notre Dame. 
Overnachting Orbe.
 
Dag 7
Orbe - Lausanne, 8h /29 km

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 29 km. 

U begint uw laatste dag langs de Via Francigena met een wandeling door akkers en velden alvorens u de buitenwijken van Lausanne nadert. Via rustige wegen vervolgt u uw weg naar het hart van deze schitterende stad, die spectaculair gelegen is aan het meer van Genève.
Overnachting Orbe.
 
 
Dag 8
Lausanne
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Route 8 

Besançon - Lausanne, 10 dagen  individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend. Dit stuk van de Via Francigena voert u door de Jura en over de noordelijke Alpen van Frankrijk naar Zwitserland. Initieel trekt u door de schitterende Gorges de Moutier. Hierna begint de Via Francigena aan een lange klim naar Pontalier dat met zijn prachtige triomfboog ook het tweede hoogste dorp van Frankrijk is. Genietend van de fantastische uitzichten over de Zwitserse alpen steekt u de grens over en daalt af naar Lausanne. Deze oeroude stad prachtig gelegen aan het meer van Geneve is dan ook een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.

Besançon - Lausanne, 10 dagen, individuele wandelreis

Dit stuk van de Via Francigena voert u door de Jura en over de noordelijke Alpen van Frankrijk naar ZwitserlandU begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Besançon, een plaats met een bijzonder historisch hart, dat tot de mooiste van Frankrijk wordt gerekend. Daarna trekt u door de schitterende Gorges de Moutier. Vervolgens begint de Via Francigena aan een lange klim naar Pontalier, dat niet alleen bekend is om zijn prachtige triomfboog, maar ook het tweede hoogste dorp van Frankrijk is. Genietend van de fantastische uitzichten over de Alpen steekt u de Zwitserse grens over, waarna u afdaalt naar Lausanne, een oeroude stad die prachtig gelegen is aan het meer van Genève. Een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.

8a