Back to Top

Weg naar Rome - Route 7

PRIJSBIJLAGE 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 896
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 770
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1219
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 967
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 692
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 572

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 873
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 673

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG 

 
Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis langs de Via Francigena is het middeleeuwse Langres.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Langres.
 
 
Dag 2
Langres - Chalindrey , 4h /13 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 13 km.
Deze eerste wandeldag langs de Via Francigena hebben wij bewust kort gehouden zodat u nog ten volle kunt genieten van de pracht van Langres.
U volgt een netwerk van rustige landelijke wegen door de bossen en akkers van de Haute Marne. Het pittoreske dorpje Chalindrey is de eerste overnachtingsplek van deze tocht.
Overnachting Chalindrey.
 
 
Dag 3
Chalindrey - Champlitte , 6,5h /26 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 26 km.
Vandaag volgt er een lichtglooiende etappe door de bossen van de Haute Marne. U volgt daarbij rustige schaduwrijke weggetjes tot u het vestingstadje Champlitte bereikt. Een bezoekje aan het kasteel museum van Champlitte is zeker de moeite waard.
Overnachting Champlitte.
 
 
Dag 4
Champlitte – Dampierre sur Salons, 5h /17 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 17 km.
De Via Francigena volgt vandaag de vallei van de rivier de salon. Op uw weg passeert u een aantal kleine boerendorpjes, die typisch zijn voor de streek.
U volgt daarbij een netwerk van rustige landelijke wegen tot u Dampierre sur Salon uw overnachtingsplek voor vandaag bereikt.
Overnachting Dampierre sur Salon.
 
 
Dag 5
Dampierre sur Salons - Gy, 6,5h /25 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25 km.
Vandaag volgt een relatief lange etappe door het groene, glooiende landschap. U wisselt akkers en velden af met dichte bossen en wandelt daarbij voornamelijk over rustige schaduwrijke weggetjes. Tot u Gy bereikt, met zijn prachtige kasteel.
Overnachting Gy.
 
 
Dag 6
Gy – Cussey sur l’Ognon, 4,5h /16 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25 km.
De Via Francigena voert u vandaag door de dichte bossen rondom Gy. U doorkruist daarbij het Grand Bois de Gy, één van de uitgestrektste wouden van deze streek. U wandelt over een netwerk van bospaden en kleine schaduwrijke weggetjes tot u Cussey sur l’Ognon bereikt.
Overnachting Cussey sur l’Ognon.
 
 
Dag 7
Cussey sur l’Ognon – Besancon, 5,5h /19 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.
Wanneer u de laatste dag de voorgebergten van de Alpen binnenwandelt, wordt uw tocht langs de Via Francigena steeds heuvelachtiger. U wandelt afwisselend door velden en bossen tot u uiteindelijk Besançon bereikt. Besançon, dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend, is een waardige afsluiter van de prachtige wandelreis.
Overnachting Besançon.
 
 
Dag 8
Besancon
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
 

Route 7 

Langres - Besançon, 8 dagen    individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het middeleeuwse Langres. U wandelt door de dichte bossen van de Haute Marne naar het oeroude vestingstadje Champlitte, waar u een bezoekje kunt brengen aan het prachtige kasteel museum. De Via Francigena volgt nu de groene vallei van de Salon en akkers en bossen wisselen elkaar af tot u de beroemde burcht van Gy bereikt. Hierna doorkruist u het Grand Bois de Gy één van de uitgestrektste wouden van deze streek. Naarmate u Besançon nadert en het gebied van de Jura binnentrekt, wordt de route steeds heuvelachtiger. Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend is een waardige afsluiter van de unieke wandelreis.

Langres - Besançon, 8 dagen, individuele wandelreis

U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het middeleeuwse Langres. U wandelt door de dichte bossen van de Haute Marne naar het oeroude vestingstadje Champlitte, waar u een bezoekje kunt brengen aan het prachtige kasteelmuseum. De Via Francigena volgt nu de groene vallei van de Salon, waar akkers en bossen elkaar afwisselen, tot u de beroemde burcht van Gy bereikt. Hierna doorkruist u het Grand Bois de Gy, één van de uitgestrektste wouden van deze streek. Naarmate u Besançon nadert en het gebied van de Jura binnentrekt, wordt de route steeds heuvelachtiger. Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend is een waardige afsluiter van de unieke wandelreis.

10