Granada - Cordoba, 10 dagen

Deze schitterende route verbindt de beroemde moorse steden van Granada en Cordoba. Als u het prachtige Alhambra achter u laat volgt u initieel de Camino Real door de met olijfgaarden en sinaasappels bedekte heuvels naar het westen. Onderweg passeert u een aantal vertrekte stadjes zoals Alcala Real en Alcuadete met hun indrukwekkende burchten. Het tweede deel van deze route volgt de Camino Mozarabe, de oude Romeinse weg die Cordoba met Guadix verbond, u passeert dan ook een aantal belangrijke romeinse monumenten. Ondertussen kunt u volop genieten van de prachtige vergezichten over het andalusische landschap. Cordoba met zijn beroemde moskee is een waardige afsluiter van deze wel erg gevarieerde wandelreis.

 

Dag 1
Granada
Aankomst in Granada.

Dag 2
Granada - Pinos Puente : 5,5hr, 19 km
U laat het middeleeuwse centrum van Granada achter u en wandelt via de buitenwijk van Maracena het open landschap in. U passeert het dorpje Atarfe en volgt hierna de Camino Real om de voet van de Sierra Elvira naar Pinos Puente.

Dag 3
Pinos Puente – Moclin : 4hr, 16 km
U verlaat Pinos Punetes via de de puente de la Virgen en volgt een brede zandweg, de Colada de Caparacena, door de olijfgaarden naar de kam van de Ceroo Gordo. Hierna daalt het pad af naar Olivares. Een korte klim brengt u naar het versterkte vestingstadje Moclin.

Dag 4
Moclin - Alcala Real:  6,5hr 22 km
U volgt vandaag een netwerk van landelijke wegen en boerenpaden die u door de brede vallei voert die tussen de provincies van Granada en Jean ligt ingeklemd. Onderweg passeert u een aantal kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Alcala Real met zijn Moorse burcht is het eindpunt voor vandaag.

Dag 5
Alcala la Real – Alcaudete : 7hr, 24km
U laat het middeleeuwse Alcala achter u en volgt de oude Romeinse weg die Cordoba mat Guadix verbond door het Andalusische  landschap. U geniet vandaag volop van de prachtige uitzichten over de Sierra Sur de Jean. Het Alcuadete met zijn spectaculaire burcht is uw eindpunt voor vandaag.

Dag 6
Alcaudete – Baena : 8 hr,25 Km
Initieel volgt de Camino een pad door de olijfgaarden naar de ruïnes van La Tejera Baja en Alta. U zet uw tocht verder door heuvels die bezaaid zijn met olijfgaarden en trekt om het meer van Salobral heen, alvorens Baena te bereiken waar reeds sinds 1555 een pelgrimshospitaal gevestigd is.

Dag 7
Baena – Castro Del Rio : 5,5hr, 20 km
U volgt vandaag de met olijfgaarden en sinaasappel plantages bedekte  vallei van de Guadajoz rivier naar het westen. U steekt een aantal keer de rivier over en naarmate u Castro del Rio nadert maken de olijfgaarden plaats voor velden en eucalyptus aanplantingen. Het ommuurde centrum dat teruggaat naar de Romeinse periode getuigd van het strategische belang van deze stad.

Dag 8
Castro Del Rio –Santa Cruz : 5hr, 19 km
U volgt initieel de oude romeinse weg door de olijfgaarden en met velden bedekte heuvels naar de beroemde  Romeinse ruïnes Ategua. Uw overnachtingsplek voor vandaag is het kleine Santa Cruz.

Dag 9
Santa Cruz - Cordoba : 6,5hr, 25 km
Deze laatste wandeldag voert u door het open landschap van barre heuvels en lege vlakte naar de Guadalcivir rivier, de levensader van deze streek. U steekt deze over via de Romeinse brug en wandelt het wereldberoemde Cordoba binnen. Een bezoekje aan de schitterende Moskee is een perfecte afsluiter voor uw tocht.

Dag 10
Cordoba
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 659
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 514

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                         € 847
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                    € 646

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Verlenging op aanvraag.