Back to Top

Gran Canaria ; Individuele wandelreis : 7 dagen

Witte bergdorpjes, duizelingwekkende canyons en eindeloze vergezichten.

De Canarische eilanden staan al lang bekend als een zeer gevarieerd wandelparadijs, met voor elk wat wils. De lokale overheid van de verschillend eilanden heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de paden en sinds kort is er ook de Grand Route, een fantastisch lange afstand pad dat de eilanden met elkaar verbindt. Op Gran canria loopt deze GR 131 van het zuiden naar net noordwesten van het eiland en verbind de meest spectaculaire wandelgebieden om zo een schitterende doorgaande route te vormen. Vanaf de goudgele zandduinen van Maspalomas volgt de route een spectaculaire Barranco omhoog in de richting van de Cumbra. Deze diep gesneden, spectaculaire valleien zijn kenmerkend voor de flanken van het eiland. Nadat de route het pittoreske dorpje van San Bartolomeus gepasseerd is bereikt de GR de kam van de Cumbra en het hoogste punt van het eiland. Dit centrale deel van het eiland vormt een gigantisch gapend gat vol grillige bergen en torenhoge rotspieken, het resultaat van meerdere vulkanische ontploffingen in het verleden. De route volgt nu steeds de beboste rand van de Cumbra en geeft doorlopend eindeloze vergezichten over de in duizelingwekkende diepte gelegen rotsformaties, tafelbergen en witte dorpjes. De uitzichten vanaf de pas bij Cruz de Tejada zijn werkelijk onvergetelijk. Vanaf de meeste noordelijke punt van de Cumbra daalt de route dan scherp af door de dichten bossen en volgt een camino Real over de flanken van de groene Aegete kloof naar San Pedro en de Atlantische oceaan. Weinig bergwandelingen zullen zoveel verbluffende uitzichten bieden als deze tocht over dit grillige groene eiland.

 

Dag tot dag                                     Zwaarte schelp schelp schelp

Dag 1: Maspalomas
Maspalomas

Dag 2: Montana la Data- Ayagaures, 13 km, +330m, -220m
Een korte transfer brengt u naar het dorpje Montana la data net buiten het toeristen complex van Maspalomas. U volgt een landelijk weggetje omhoog steeds dieper en hoger de Barranco de los Palmitos in. Hoe hoger u komt hoe weidser de uitzichten over deze grillige kloof die typisch is voor het binnenland van Gran Canaria. U steekt een pasje over en daalt af in de groene vallei van Ayagaures. Hier bij het kerkje van dit geïsoleerde dorpje pikt uw transfer u op en brengt u terug naar uw accommodatie in las Palomas

Dag 3: Ayagaures – Tunte  13 km, +900, -320m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Ayagaures. U verlaat het doprje over een pad dat u langs de stuwmeertjes voert en het gaat gestaag omhoog de vallei in en al snel bereikt u een bos van Canadese den die typerend zijn Hierna gaat het pad verder over de kale flanken en kunt u genieten van de verbluffende vergezichten over de omliggend bergen en helemaal terug tot zee. U bereikt een zadel tussen twee bergen en volgt de camino real omlaag die meesterlijk is aangelegd tegen de steile klifwand.  Ook nu heeft u weer schitterende uitzichten over het grille landschap met diepe kloven en spitse bergenketens. In de diepte voor u ziet u het witte bergdorpje Tunte reeds liggen, het eindpunt voor vandaag.

Dag 4: Tunte – Cruz de Tejeda, 16km, +1020m, -400m
U volgt een goed onderhouden real omhoog door de dennebossen naar het Cruz Grande waarna een meesterlijk geconstrueerd pad zich omhoog slingert tussen de overhangende kliffen naar een rotsig plateau net onder het hoogste punt van het eiland. De weidse uitzichten op dit stuk van het pad zijn fenomenaal. U zet uw tocht verder over het beboste plateau en begint dan langs de rand van de caldera te dalen in de richting van de Cruz de Tejeda. Hier krijgt u voor het eerst uitzicht op de grillige rotsformaties en eindeloos diepe kloven die het hart van het eiland vormen.

Overnachting Cruz de Tejeda

Dag 5: Cruz de Tejeda – Mirador de Sargente, 12 km , +275m, -630m
Vandaag volgt er een werkelijk spectaculaire dag. U begint de dag met een steil klimmetje over de flanken van de Montechristo naar de  rand van de Caldera. Hierna loopt het pad min of meer op hoogte langs de rand, met schitterende uitzichten over de caldera, met duizelingwekkende afgronden, grillige rotsformaties en witte dorpjes beneden in de verte. U passeert het pittoreske witte Artenara en vervolgd uw weg over de kam langzaam dalend naar de Mirador de Sargente. Hier wacht uw transfer u op en brengt u naar uw accommodatie.

Overnachting tejeda/aegete/artenera

Dag 6: Mirador de Sargente – San Pedro, 15 km, -1100m, +100m
Een transfer brengt u na het ontbijt terug naar de Mirador. U verrvolgd uw weg langs de rand van de caldera en geniet nog een laatste keer van de uitzichten alvorens het pad de Montana de Tamabada opdraait. Hierna daal u af over de met dennenbossen begroeide flanken naar het stuwmeer van Los Perez U passeert het piepkleine dorpje el Hornillo waar de huisjes uit de rost zijn uitgehouwen en daalt dan over een camino real af in de duizelingwekkende Aegete kloof naar het dorpje San Pedro. Een korte transfer brengt u naar uw accommodatie in Puerto de la Nieves . Hier vertrekt ook de ferry voor zij die hun tocht langs de GR 131 verder zetten op Tenerife

Dag 7: Puerto de la Nieves
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

 

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 585
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer          € 525

Inclusief :
 accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, alle transfers zoals vernoemd in het dag tot dag schema.

Verlenging en 1- persoonsmakers op aanvraag.