Back to Top

Florence  - Siena 

Een wandeltocht dwars door de Chianti

Deze route volgt de oude via Sanese die Florence sinds de dertiende eeuw verbindt met Siena. Van de Duomo in Florence naar de Piazza Palio in Siena dwars door de Chianti met verbluffende uitzichten over het iconsiche Toscaanse landschap. U verlaat Florence via de vermaarde Ponte Vecchio en uw tocht voert u initieel door de met olijfgaarden bedekte heuvels van Florence naar San Casciano, ook wel bekend als de toegangspoort van de Chianti. U betreed de wereldberoemde Chainti Classico, een gebied van met wijngaarden bezaaide heuvels en middeleeuws ogende stadjes waar alles in het teken staat van de wijnbouw. De route voert u nu afwisselend door dichte eikenbossen en wijngaarden ver weg van de toeristische drukte, naar de imposante Benedictijner abdij van Badia a Passignano, die teruggaat naar de 11de eeuw. U volgt hierna een netwerk van bospaden en landelijke weggetjes door het heuvelachtige landschap naar het pittoreske San Donato in Poggio. De route trekt verder  door de wijngaarden en beboste heuvels en verbluffende uitzichten zijn nooit ver af op uw weg naar het historische stadje Castellina in Chianti. Dit vestingstadje dat gedurende de renaissance de grens vormde tussen Florence en haar rivaal Siena is tevens uw laatste overnachtingsplaats alvorens u Siena bereikt. Het laatste deel van uw route volgt u de bekende Strada Biancas door het klassieke Toscaanse landschap van glooiende groene velden, cipressen en landhuizen. Door het weidse karakter van de tocht kunt u onafgebroken genieten van het onvergetelijke uitzicht over dit landschap. Uiteindelijk betreed u door de oude stadspoort het historische centrum van Siena en de wereldberoemde Piazza Palio. Een absolute topper voor ieder die van de natuur en cultuur van Toscane wilt proeven, ver weg van de begane paden!!

 

Dag tot dag                                     Zwaarte  schelp schelp                      

Dag 1 :
Florence

Aankomst in de hoofdstad van de Renaissance, Florence.

Dag 2 :
Florence – San Casciano, 6h, 22km, +530m, -480m

U verlaat de stad via de beroemde ponte vecchio en volgt initieel rustige landelijke weggetjes naar Tavarnuzze. Al snel krijgt u de eerste uizichten over de met olijfgaarden bezaaide heuvels van deze streek. Kort hierna verlaat u het asfalt en volgt u een oud Romeins pad door de dichte bossen omhoog naar Sant'Andrea in Percussina, waar Machiavelli zijn toevlucht zocht. Een laatste inspanning brengt u naar San Casciano. Dit historische stadje dat ook wel de toegangspoort tot de Chainti wordt genoemd is uw eindpunt voor vandaag.

Dag 3 :
San Casciano – San Donato, 7,5h, 25km, +620m, - 570m

U verlaat San Casciano en betreed al snel de eerste wijngaarden van Chianti. Het pad volgt een netwerk van bospaden en boerenweggetjes over de heuvels en uw inspanningen worden beloond met prachtige vergezichten over de omgeving. Halfweg passeert u de tussen wijngaarden gelegen abdij van Badia a Passignano. Hierna voert de route u weer door dichte eikenbossen omhoog en omlaag tot u het schilderachtige San Donato in Poggio bereikt. Dit oude stadje met zijn prachtige Romaanse kerk is uw overnachtingsplek voor vandaag.

Dag 4 :
San Donato - Castellina in Chianti, 5h, 14km, +340m, - 360m
Vandaag volgt er een relatief korte etappe. De route voert u opnieuw gelijk de wijngaarden in waarvoor deze streek zo bekend is. Soms loopt het pad tussen de wijnranken dan weer volgt het holle weggetjes door de dichte eikenbossen. Ook vandaag kunt u weer genieten van de vele vergezichten over de grillige heuvels van de Chainti. Het oude vestingstadje Castellina in Chianti, met zijn typisch renaissance architectuur is uw eindpunt voor vandaag.

Dag 5 :
Castellina in Chianti - Siena, 7h,25km, + 420m, - 510m

U verlaat Castellina en laat nu langzaam de typische wijngaarden en de heuvels van de Chianti achter u. Eenmaal het stadje Quercegrossa gepasseerd verandert het landschap dramatisch en volgt u een netwerk van Strada Bianca door de idyllische glooiende Toscaans velden met cipressen een landhuizen. Het weidse uitzicht op dit laatste stuk van de route is werkelijk onvergetelijk. Na een laatste inspanning betreed u Siena via de oude stadspoort en volgt de middeleeuwse straatjes naar de wereldberoemde Piazza Palio, het eindpunt van deze prachtige tocht.

Dag 6 :
Siena,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 678
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 588

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               €   959
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          €   718

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten

Verlenging op aanvraag.