Back to Top

Douro Vallei

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1075
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   771

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1202
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1094

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ebike, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Quintas

Verlenging op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1
Miranda do Douro

Een transfer wacht u op de luchthaven van Porto op en brengt u naar Miranda do Douro. Het stadje Miranda do Doura ligt vlakbij de spectaculaire Douro River Canyon, met zijn 200 m hoge steile wanden. Dit dorpje met zijn witte huisjes en smalle straatjes, is de ideale startplaats voor deze bijzondere fietsroute. Overnachting in Miranda do Douro.

Dag 2

Miranda do Douro – Mogadouro : 5h, 47 km, +530m, -460m

Vandaag start u uw fietstocht met een tocht door het Douro Natuur Reservaat. Dit prachtige gebied is gelegen op een hoogvlakte en heeft een enorme verscheidenheid aan vogels, wilde zwijnen en zelfs de zeldzame Iberische wolf. Het gebied is zeer dun bevolkt en uitgezonderd de enkele geitenhoeder komt u hier weinig mensen tegen. U heeft hier een zeer goede kans om aasgieren en keizerarenden te zien. Een korte transfer brengt u naar uw overnachtingsplek net buiten Mogadouro. Overnachting in Mogadouro.

Dag 3
Mogadouro – Torre de Moncorvo : 4 h, 39 km, +150m, -350m
Een korte transfer brengt u naar uw startpunt. U fietst aanvankelijk over een oude spoorweg en daarna over veelal onverharde landweggetjes door bos en en boomgaarden. Onderweg passeert u geregeld schaapsherders die hier met hun kuddes rondgrazen. U fietst verder tussen de olijf- en amandelbomen tot u uiteindelijk in het middeleeuwse stadje Torre de Moncorvo aankomt. Overnachting in Torre de Moncorvo,

Dag 4
Torre de Moncorvo – Vila Flor : 3,5h, 29 km, +200m, -300m

Vandaag voert de route u voor het eerst langs de Douro rivier en dit levert u magische landschappen en prachtige uitzichten op. Bij de afdaling naar de Douro fietst u tussen de olijfbomen, die een topkwaliteit olijfolie leveren en waarvoor deze streek bekend is. Uiteindelijk komt u aan in Vila Flor waar u overnacht op een landgoed (quinta) dat traditionele en organische olijfolie produceert. In de avond worden de zelf gemaakte kazen, worsten en wijnen geserveerd. Overnachting in Vila Flor.

Dag 5
Vila Flor – Sabrosa: 2,5h, 24 km, + 50m, -740m
Een korte transfer brengt u naar een hoger gelegen stuk waar de tocht begint. De etappe van vandaag is bewust kort gehouden omdat u ook een stuk op de rivier gaat varen. De Douro regio dankt zijn faam aan de wijn, en dan vooral de Port, maar er wordt ook goede rode wijn uit de Touriga-druif gemaakt. De oeroude terrasvormige wijngaarden zijn typisch voor deze streek en werden terecht tot werelderfgoed uitgeroepen. De prachtige quinta's, liggen te midden van de wijngaarden, hun namen duidelijk zichtbaar voor iedereen die passeert. Zodra u in Tua aankomt zet u de fiets op een Rabelo boot, waar vroeger de wijnvaten in vervoerd werden en zakt u in alle rust de rivier af. Dit is de ideale manier, om het prachtige landschap in u op te nemen. Pinhão, waar de meeste van de beroemde Port wijn landgoederen zijn gevestigd, is uw eindpunt. Een transfer wacht u op en brengt u naar prachtig tot hotel omgebouwde 17e eeuws woning, waar u overnacht. Overnachting in Sabrosa.

Dag 6
Sabrosa – Peso da Régua: 3h, 32 km, +240m, -720m
Vandaag loopt de route eerst verder van de Douro af om uiteindelijk weer terug te keren naar de rivier. De uitzichten op deze laatste dag zijn adembenemend. Een laatste inspanning brengt u naar Peso da Régua, de wijnhoofdstad van de Duoro. Hier wordt u door één van de wijngaardeniers verwelkomd met een glas wijn, op het terras van de quinta. Een perfecte afsluiter van deze prachtige fietstocht door een waanzinnig mooie en lekkere regio. Overnachtin in Peso da Régua.

Dag 7
Peso da Régua

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.