Back to Top

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 1035
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 912

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               € 1493
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          € 1393

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

 

Dag 1

Porto

Aankomst in Porto, uw hotel is gelegen in het historische centrum. Overnachting Porto. 

Dag 2
Porto –
Povoa do Varzim, 21km
Een korte transfer brengt u 5 km voorbij  Matasinos. Hier begint de kustvariant van de Camino Portugues zijn lange tocht naar Santiago de Compostela. U vangt uw tocht aan over het pad dat naar het noorden loopt. U wandelt afwisselend over een vlonderpad door duinen en dan weer langs het strand tot u Povoa do Varzim, uw eindpunt voor vandaag bereikt. Overnachting in Povoa do Varzim.

Dag 3
Povoa do Varzim  - Esposende,
20km
Begin de dag met een verkenning van de mooie haven van Vila do Conde en zijn middeleeuwse wijk, voordat u de Camino verder zet. U wandelt naar het Convento de Santa Clara waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omliggende kust. Op weg naar Esposende passeert u eerst nog het stadje Apúlia voordat de route u door het mooie kustlandschap van het Parque Natural do Litoral Norte, voert. Overnachting in Povoa do Varzim.

Dag 4
Esposende – Viana do Castelo, 25 km

De Camino draait vandaag landinwaarts en u volgt een netwerk van paden en landelijke weggetjes door het achterland. De kustlijn is echter nooit ver weg op uw tocht naar Viana do Castelo. U doorkruist een aantal dichte plukjes bos en net voor u Viana bereikt steekt u nog de brede monding van de Rio Lima over. Viana do Castelo staat bekend om zijn uitstekende keuken en historische centrum. Dit is uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Viana do Castelo.

Dag 5
Viana do Castelo – Praia de Ancora, 19km
Vandaag volgt een vrij makkelijke etappe, waardoor u voldoende tijd heeft om te genieten van het strand en misschien even te zwemmen. U laat  Viana do Castelo achter u en trekt over kleine paden en weggetjes langs de prachtige Atlantische kust naar het noorden. U eindpunt voor vandaag is kustplaatsje Vila Praia de Ancora. Overnachting in Praia de Ancora. 

Dag 6
Praia de Ancora – A Guarda, 15km

De Camino vervolgt zijn weg langs de kust in noordelijke richting tot u het estuarium van de rivier de Minho bereikt. Hier in het dorpje Caminha neemt u de veerboot en steekt de rivier over naar A Guarda, er gaan ongeveer 10 overtochten per dag. Aan de overkant wandelt u verder langs de monding van de rivier naar A Guarda, onderweg kunt genieten van het prachtige uitzicht van dit stukje kust. Overnachting in A Guarda.

Dag 7
Guarda – Oia, 13km

U heeft vandaag een korte etappe voor de boeg. Dit stelt u in staat om ’s ochtends de historische Castro van Guarda wat nader te verkennen. Hierna wandelt u verder pal langs de kustlijn naar Oia. Onderweg kunt u genieten van de spectaculaire vergezichten over de Atlantische oceaan. Overnachting in Oia.

Dag 8
Oia  - Baiona, 20km

U volgt initieel een netwerk van oude weggetjes en paden langs de kust naar het noorden tot u het dorpje Mougas passeert. Hierna volgt er een kort maar pittig klimmetje naar de top van de Portella Caminho, waar u kunt genieten van de schitterende vergezichten over de rotsen en de Atlantische oceaan. U daalt af en de route draait landinwaarts naar Baiona gelegen aan de Rias Biaixas. Overnachting in Baiona.

Dag 9 
Baiona – Vigo, 20km

U wandelt verder langs de oever van de  Rias Baixas die steeds smaller wordt tot u Nigrán bereikt. Onderweg kunt u genieten van de prachtige  uitzichten over de Rias. Hier aangekomen steekt u de baai over en vervolgt uw weg naar het noorden. De Camino passeert nu enkele stranden vooraleer u de historische havenstad Vigo bereikt. Overnachting in Vigo. 

 

Dag 10  
Vigo  – Cesantes, 20km

Als uw route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgt u initieel een netwerk van oude paden en landelijke weggetjes door het achterland hoog boven de zee . De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago. Enkele kilometers verder komt u aan bij de prachtige baai van Cesantes. Overnachting in Cesantes. 

Dag 11
Cesantes – Pontevedra, 16km
Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar u schitterende uitzichten heeft over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade. U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag leed. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinker straatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeert u nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek. Overnachting in Pontevedra. 

Dag 12
Pontevedra – Caldas de Reis, 22km
U laat de schitterende stad Pontevedra achter u en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland op. Midden tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas de Reis. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.Overnachting in Caldas de Reis.

Dag 13
Caldas de Reis – Padron, 18km

De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met een mooi romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe. Overnachting in Padron. 

Dag 14
Padron – Santiago de Compostela, 24km

Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komt u langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimt u naar de Agro de Monteiros vanwaar u de torens van Santiago de Compostela voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van pre-romaans tot hoog barok is een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.

Dag 15
Santiago de Compostela

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Route 4 : 

Camino Portugues, kustvariant  14 dagen

Voor zij die niet genoeg kunnen krijgen van de zee is er sinds enkele jaren ook de kustvariant van de beroemde route van Porto naar Santiago, uitzichten over de Atlantische Oceaan zijn hier de norm. Uw tocht naar Santiago de Compostella begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. U volgt initieel een vlonderpad  langs de kust naar het noorden. Het pad voert u afwisselend over verlaten stukken strand en duingebied om dan weer een stukje landinwaarts door de velden van het slaperige achterland te wandelen. U passeert de voormalige vissersdorpjes die nu vaak een tweede leven hebben gevonden als badplaats, waar u ook overnacht. Nadat de route Vigo met zijn belangrijke haven gepasseerd is draait de route landinwaarts en volgt u de klassieke Camino Portugues naar Santiago de Compostella. We zijn hier in de streek van de Ribeira en hier wordt Spanjes beste witte wijn geproduceerd en de heuvels zijn dan ook bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues nadert wederom de kust en dat geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was Pontevedra een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Een feit dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanjebossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen afwisselend over bospaadjes en langs maisvelden alvorens we Caldas de Reis passeren. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht verder te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago, hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje vormde in het verleden dan ook een belangrijke pelgrimsplaats op zich. Na een laatste inspanning zien we vanaf de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleur stellen.