Back to Top

Route 5 : 

Sarria – Santiago de Compostella, 7 dagen

De laatste honderd kilometer van de Camino Frances begint in het levendige marktplaatsje Sarria. Door de groene heuvels van Galicië volgt de route een netwerk van schaduwrijke bospaden afgewisseld met piepkleine Galicische dorpjes. De Camino daalt af naar de rivier de Minho die we oversteken, alvorens Portomarin met zijn indrukwekkende romaanse vestingskerk, te bereiken. De route klimt uit het dal van de Minho en verwent u afwisselend met mooie bospaden en schitterende panorama’s over de beboste heuvels. Palas de Rei vormt al eeuwen de laatste belangrijke rustplaats voor Santiago, de vele romaanse kerkjes zijn hier getuige van. De route steekt nu verschillende dicht beboste valleien over en trekt door sfeervolle kleine dorpjes alvorens de laatste klim naar de top van de Monte del Gozo aan te vangen. Hier krijgt u een eerste blik op de torens van Santiago de Compostella, de majestueuze stad die tevens het eindpunt is van deze Camino.


Dag tot dag

Dag 1
U verblijft in het historische centrum van Sarria. In het verleden was dit levendige handelsstadje een belangrijke stopplaats op de Camino naar Santiago de Compostella. Vandaag de dag staat het eerder bekend om zijn vele Galicisische lekkernijen.


Dag 2
Sarria – Portomarin :6h,23km,+230m,-300m
Het pad voert ons vandaag langs kleine typische Galicische dorpjes en schaduwrijke kastanje bossen. We volgen een netwerk van rustige landelijke weggetjes naar het dorpje Barbedelo waar we het schitterende Romaanse kerkje kunnen bewonderen. Via de brug over de Rio Minho wandelen we Portomarin binnen. De indrukwekkende romaanse Tempeliers kerk is een duidelijke getuige van het rijke verleden van dit stadje.
Overnachting Portomarin.

Dag 3
Portomarin – Palas de rei : 6h30m,23km,+340m,-140m
Het pad vervolgt zijn weg door de beboste heuvels van Galicië. Opnieuw volgen we voornamelijk landweggetjes en bospaden door het glooiende landschap. Onderweg passeren we een aantal kleine dorpjes met  interessante architectuur zoals het Romaanse kerkje van Castromaior of de mooie gebeeldhouwde romaanse portiek van Eirexe. Palas de rei ons eindpunt van vandaag is een stadje van scherpe contrasten. Het combineert een moderne stadsplanning met een overvloed aan historische gebouwen. Niet verwonderlijk als we de lange geschiedenis van dit historische handelscentrum in beschouwing nemen.
Overnachting Palas de rei.

Dag 4
Palas de rei – Arzua : 7h, 28km,+140m -340m
DEZE ROUTE KAN GESPLITIST WORDEN
De Camino daalt nu verder door de dichte bossen en groene vee weides van Galicië. Een authentiek middeleeuws pad van brede plaveien brengt ons naar het lieflijke dorpje Leboreiro met zijn schitterende romaanse kerkje. Na enige tijd passeren we Melide wereldberoemd in Galicië om zijn culinaire rijkdom. Hierna steekt het pad verschillende kleine riviertjes over en via een schaduwrijk bospad bereiken we het middeleeuwse dorpje Ribadiso en kort daarna Arzua, het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Arzua.

Dag 5
Aruza- Rua o Pino : 5h30m, 18km,+50m,-130m
De route volgt vandaag een netwerk van kleine bospaden en rustige landweggetjes. Door de voor deze regio typische eucalyptus bossen komt u langs slaperige dorpjes zoals A Calle, Salceda en Sant Irene met het gelijknamige kapelletje. U vervolgt uw tocht over een rustige landweg naar Rua o Pin, uw laatste stopplaats voor u Santiago de Compostella bereikt. Dit kleine dorpje is een oase van rust gelegen in de heuvels boven Santiago.
Overnachting Rua o Pino.

Dag 6
Rua o Pino – Santiago de Compostella :5h30m,19km,+150m,-185m
De Camino loopt langs met eucalyptus omzoomde landweggetjes in de richting van Santiago. U passeert de rivier Lavacolla, waar pelgrims van weleer zich wasten alvorens de heilige stad Santiago de Compostella te betreden. Het pad klimt nu steil naar de top van de Monte de Gozo, vanwaar u voor het eerst de beroemde torens van Santiago de Compostella in zicht krijgt. Het majestueuze Santiago met zijn wereldberoemde kathedraal, statige paleizen en middeleeuwse straatjes is het eindpunt van deze fantastische reis. Overnachting Santiago.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

BUDGET
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 383
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  356

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 515
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 495

Inclusief : kamers met eigen badkamer, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten, officieel pelgrimspaspoort.

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 424
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 399

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 545
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 520 


Inclusief :  */** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 601
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 551

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 721
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 661

Inclusief :  Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Budget:
Bij onze budget formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van pensions en  hotelletjes van categorie *. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. Door gebruik te maken van accommodaties zonder ontbijt kunnen wij u op deze route een zo scherp mogellijke prijs aanbieden met het behoud van het comfort van privé kamers met eigen sanitair. In alle overnachtingsplaatsen zijn barretjes aanwezig waar u reeds vroeg kunt ontbijten.

Standaard:
Bij onze standaard formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van degelijke pensions en hotelletjes van de categorie **tot ***. Uitzonderlijk wordt er gebruik gemaakt van * ster accommodatie, bij gebrek aan overige in kleinere plaatsjes. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. In grotere steden zoals Pamplona, Leon en Burgos slaapt u in het historische centrum van de stad en wordt er overnacht in degelijke ***hotels. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren met een stevig wandelontbijt tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij langs de route zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In de steden maken wij gebruik van goede ***hotels of gelijkwaardig, altijd gelegen in het historische centrum van de stad. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u (2 ster of gelijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon. 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 533
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 455
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 636
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 565
 
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

 

 Verlengingen op aanvraag