Back to Top

Avila - Zamora, Individuele wandelreis, 9 dagen

Terugkijkende op de mooie stadsmuur van Ávila vervolgt u uw weg door het heuvelachtige landschap. Uitgestrekte graanvelden, kleine bossen en pittoreske plattelandsdorpjes zijn het decor van uw tocht. U wandelt initieel door een gebied van uitgestrekte naaldbossen, afgewisseld met wijngaarden en open velden. Tijdens uw wandeling passeert u een aantal middelgrote historische stadjes die een belangrijke rol gespeeld hebben ten tijde van Isabel la Católica en ook in de ontwikkeling van de landbouw in Spanje in de 15e en 16e eeuw. Dit is het oude hart van Spanje! U nadert de vallei van de Rio Duero en vervolgt uw weg door de vruchtbare en kleurrijke velden langs de rivier. In deze streek vindt al eeuwenlang wijnbouw plaats al hebben de wijnen uit deze regio pas recentelijk naamsbekendheid gekregen. U sluit uw wandeling af in het prachtige Zamora, gelegen aan de Rio Duero en bekend om zijn 22 Romaanse kerken.

DAG TOT DAG

Dag 1
Aankomst in Avila

U begint deze mooie reis in de historische stad Ávila met zijn volledig intacte stadsmuur en het beroemde klooster van Theresia de Ávila, een bekende Spaanse mystica.

Overnachting in Ávila.

Dag 2
Ávila - Hernansancho 26 km

U verlaat de oude binnenstad van Ávila via de Puerta de Adaja en steekt de gelijknamige rivier over via de oude Romeinse voetgangersbrug.  Vanaf het uitzichtpunt Quatro Postes bestaande uit vier oude Dorische zuilen werpt u een laatste blik op de schitterende stadsmuren van Avila voor u uw weg vervolgt door uitgestrekte landerijen met graanvelden en bossen richting Gotarrendura. Dit kleine plattelandsdorpje is de eigenlijke geboorteplaats van Theresia de Ávila. Vanaf hier is nog een paar kilometer naar het dorpje Hernansancho.

Overnachting Hernansancho.

Dag 3
Hernansancho – Arévalo, 25 km

U vervolgt uw weg tussen de landerijen door en passeert een aantal pittoreske plattelandsdorpjes, allen met een oud historische kerkje, voor u Tinosillos bereikt. Dan gaat het open landschap met graanvelden over in uitgestrekte naaldbossen, waar hars uit de bomen gewonnen wordt. U volgt een netwerk van schaduwrijke bospaadjes die u naar Arévalo leiden, een provinciestadje waar de rivieren Adaja en Arevalillo samen komen. Het is de plaats waar Koningin Isabel I, ook wel Isabel la Católica genoemd, opgroeide. Het historische centrum is absoluut de moeite waard om nader te bekijken.
Overnachting Arévalo.

Dag 4
Arévalo – Vicente de Palacio, 20 km

Gelijk bij het verlaten van Arévalo passeert u het imposante Castillo de Arévalo. Hierna passeert u enkele boerderijen en vervolgt u uw weg tussen de kleurrijke akkers. U tocht voert u langs kleine dorpjes, gelegen midden tussen de uitgestrekte graanvelden tot u na enige tijd San Vincente del Palacio bereikt. In San Vincente del Palacio haalt uw transfer u op en brengt u naar het nabij gelegen Medina del Campo waar u overnacht.                                                                                           
Overnachting in Medina del Campo

Dag 5                                                                                                         
Vicente de Palacio – Nava del Rey, 27 km
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar San Vincente del Palacio waar u gisteren geëindigd bent. U laat San Vincente del Palacio achter u en vervolgt uw weg tussen de uitgestrekte velden. Het landschap verandert hierna in een meer bebost gebied, waar ook weer hars wordt gewonnen. De route voert u langs een aantal grote boerderijen waar de Iberische varkens los in de omheinde bossen lopen;  hier wordt de beroemde Spaanse ham geproduceerd. Kort hierna bereikt u Medina del Campo, met zijn oude centrum. U passeert de Iglesia de Santiago en volgt dan de route langs de smalle Rio Zapardiel. Het landschap wisselt nu wijngaarden af met graanvelden tot u het boerendorpje Nava del Rey bereikt met zijn bijzondere 16e eeuwse Iglesia de los Santos Juanes.    
Overnachting in Nava del Rey.

Dag 6                                                                                                                                                            
Nava del Rey - Castronuño, 17 km
U verlaat Nava del Rey en vervolgt uw weg door de glooiende heuvels, tussen uitgestrekte graanvelden tot u de vallei van de Rio Trabancos bereikt. U passeert het dorpje Siete Iglesias de Trabancos, van de zeven kerken die hier ooit stonden zijn er nog twee over. U vervolgt uw weg door het uitgestrekte open landschap dat langzaam overgaat in een kleinschaliger gebied met meer bebossing. U bereikt Castronuño, gelegen aan de Rio Duero, een van de grootste rivieren van Spanje die ontspringt in een gebergte ten zuidoosten van Burgos en bij Porto in de zee uitmondt.

Overnachting in Castronuño.

Dag 7                                                                                                                            
Castronuño - Toro, 24 km
U verlaat Castronuño en loopt door een gebied met kleinschalige landbouw en veeteelt door de groene vallei van de Rio Duero. U passeert een aantal ondergrondse wijnkelders, die typisch zijn voor het gebied van de Ribera del Duero. De heerlijke wijnen genieten pas recentelijk bekendheid en zijn zeker het proberen waard. Als u het dorp Villafranca del Duero bereikt, komt u weer uit bij de rivier die u de rest van de dag steeds in uw zicht heeft. Vanuit de verte ziet u aan de overkant Toro reeds liggen. Het Alcázar en verscheidene Romaanse mudejar-kerken, en in het bijzonder de kerk San Salvador de los Caballeros uit de 13e eeuw, zijn een bezoekje waard. Via de gerestaureerde Romeinse brug over de Rio Duero die stamt uit de 12e eeuw loopt u het historische centrum in.                                                                                               Overnachting in Toro.

Dag 8     
Toro - Zamora, 33 km     
Als u Toro achter u laat, loopt u verder door een vruchtbaar landschap van kleurrijke velden langs de Rio Duero. U bereikt het Canal de San José, aangelegd in de jaren vijftig voor de irrigatie van het gebied tussen Toro en Zamora waar u vandaag doorheen loopt. U volgt nu even het kanaal tot Villazan waarna het pad weer richting de Rio Duero loopt. Na het mooie dorpje Villaralbo gepasseerd te zijn loopt u verder door de groene velden tussen de rivier en het irrigatiekanaal en ziet u in de verte Zamora met zijn 22 Romaanse kerken liggen. Via de buitenwijken bereikt u de oude Romeinse brug waar de Via de la Plata samenkomt met de Camino de Levante. U kruist de Rio Duero een laatste keer en loopt het pittoresk centrum van Zamora in.                               
Overnachting in Zamora.

Dag 9
Zamora
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 876
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 776

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                €  1199
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer           €  1009

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer,  routebeschrijving, kaart.

Verlenging op aanvraag.